Kā kļūt par vienu no labākajiem darbā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lūk, 8 ieteikumi, kas jums palīdzēs darbā kļūt par vienu no labākajiem!

1. Ne tikai precīzi formulējiet, bet arī centīgi izpildiet savus pienākumus! Īpašu uzmanību pievērsiet uzdevumiem, kuriem nepieciešama radoša pieeja. Uzstādiet augstus, bet apdomātus savu pienākumu standartus. Uzreiz nevajag tiem noteikt griestus — uz tiem jātiecas palēnām. Tā būs vieglāk jums, un neveiksmes gadījumā neizdošanās nebūs tik uzkrītoša.

2. Saprāta robežās dariet visu, lai izceltu savu individualitāti un kompetenci! Jo augstāka kompetence, jo lielāka darba motivācija, patstāvība un plašāka specializācijas sfēra.

3. Neuzņemieties pienākumus, par kuru veikšanu jums trūkst zināšanu. Ja darīsiet to, ko neprotat, iespējams, pieļausiet kļūdas, un tas metīs ēnu uz jūsu nevainojamo profesionāļa tēlu, tāpēc kursos vai pašmācības ceļā apgūstiet nepieciešamās iemaņas.

4. Ja darbavietā radusies problēma ar kolēģiem vai darba devēju, neatstājiet to bez ievērības, bet atrisiniet pēc iespējas ātrāk! Patīkamā gaisotnē darbs vienmēr sokas labāk.

5. Ja strādājat ar uzņēmuma apmeklētājiem, atcerieties, ka arī jūsu izskats un izturēšanās ir būtisks kritērijs, kas noteiks, vai klients gribēs sadarboties arī turpmāk! Nevīžīgs izskats, nepieklājīga vai pavirša attieksme kaitēs veiksmīgai karjerai.

6. Mācieties no citu, nevis savām kļūdām!

7. Atcerieties, ka esat tikai viens no sava kolektīva, tādēļ panākumi, kurus nekaunīgi būsiet ieguvis uz kolēģu rēķina, agri vai vēlu radīs nesaskaņas, kam var sekot aiziešana no darba.

8. Viens no svarīgākajiem veiksmīgas karjeras pamatlikumiem — zināšanu nekad nav par daudz. Neatkarīgi no ieņemamā amata un vecuma mēģiniet paplašināt savu redzesloku un apgūt kaut ko jaunu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu