VEF izcīna vietu finālā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas Basketbola līgas Challenge Cup finālturnīra otrajā pusfināla spēlē VEF Rīga ar 94:79 pārspēja Liepājas lauvas, iekļūstot turnīra finālā, kur tiksies ar Kēdaiņu Nevežis komandu.

VEF Rīga komandā pirmo spēli aizvadīja Ronalds Zaķis, savukārt Liepājas lauvu sastāvā debitēja Kaspars Cipruss.

Pirmajā ceturtdaļā VEF Rīga izvirzījās vadībā ar 14:6, tomēr līdz ceturtdaļas noslēgumam Liepājas lauvas saņēmās, izlīdzinot rezultātu - 22:22. Mača otro ceturtdaļu labāk uzsāka Liepājas komanda, kura izvirzījās vadībā jau ar desmit punktiem - 34:24. Atpūtā ejot VEF Rīga Liepājas vienības pārsvaru bija samazinājusi līdz pieciem punktiem - 37:42.

Trešās ceturtdaļas vidū "vefiņš" izvirzījās vadībā ar 51:50, bet līdz ceturtdaļas noslēgumam savu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem (63:59) un turpināja dominēt arī ceturtajā ceturtdaļā, maču noslēdzot ar 15 punktu pārsvaru - 94:79.

Rīdzinieku labā ar 24 gūtajiem punktiem izcēlās Jevgēņijs Koļesņikovs, savukārt 21 punktu guva Maksims Šeleketo, bet liepājnieku rindās 27 punktus sameta Mareks Jurevičus.

Savā debijas spēlē Liepājas lauvu sastāvā Cipruss guva desmit punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, savukārt Zaķis pirmajā mačā guva sešus punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem.

"No mača pirmās līdz pēdējai minūtei šodien demonstrējām komandas spēli, kas arī bija uzvaras galvenais iemesls," pēc spēles sacīja viens no VEF līderiem, Edgars Jeromanovs. "Protams, nedaudz bija jūtams uztraukums, tomēr mūsu snaiperi iemeta savus metienus un spēle aizgāja. Šodienas pretinieki ir pieredzējušāki, tomēr, pateicoties komandas spēlei, izdevās izcīnīt uzvaru"

Runājot par finālspēli ar Ķēdaiņu Nevežis, Jeromanovs atklāja, ka pretinieki nav parocīgi VEF Rīga, jo gan pamatsastāva, gan rezerves spēlētāji ir vienlīdz spēcīgi, turklāt jau samērā ilgi spēlē kopā. "Ja vēlreiz izdosies parādīt komandas spēli, tad izcīnīsim uzvaru," izteicās Jeromanovs.

"Ja rīt finālā neizdosies izcīnīt uzvaru, tad no šodienas uzvaras būs maza jēga, jo turnīra reglaments paredz, ka elites divīzijā iekļūs tikai viena komanda," sacīja rīdzinieku galvenais treneris Valdis Valters. "Rītdienas spēlei ir ļoti liela nozīme. Daudz izšķirs metienu precizitāte, jo abas komandas spēlē ātru basketbolu. Esam gatavi veiksmīgi noslēgt turnīru, jo mums ir laukuma saimnieku priekšrocības."

"Arī turpinājumā gaidu labu sniegumu no Ronalda Zaķa, kurš šodien ļoti labi nospēlēja pret Kasparu Ciprusu. Ar Zaķi esmu daudz runājis, zinu, ka viņš ļoti grib spēlēt un es viņam šādu iespēju došu," turpināja VEF treneris.

"Iekritām aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem izveidot ātros uzbrukumus, kurus viņi arī izmantoja. Pievīla tas, ka aizmetām garām brīvus metienus, kas arī salauza spēles gaitu. Pretinieki nav neuzvarami, tomēr viņu ātrais basketbols nav mums parocīgs," savas kļūdas nācās atzīt Liepājas lauvu pārstāvim Marekam Jurevičum.

Runājot par Ciprusu, Jurevičus teica, ka basketbolists esot Liepājas komandā esot aizvadījis tikai divus treniņus, līdz ar to viņam vēl tajā ir jāiejūtas.

Sestdien cīņā par trešo vietu pulksten 11:30 sacentīsies pusfināla spēļu zaudētāji (Liepājas lauvas un Panevēžas Techasas), bet 14:00 notiks finālmačs starp VEF Rīgu un Kēdaiņu Nevežis, ko tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Turnīra uzvarētāja izcīnīs tiesības piedalīties SEB BBL izslēgšanas spēļu turnīrā, kā arī nākamās sezonas elites līgā, bet otrās vietas ieguvēja - tiesības piedalīties izslēgšanas spēļu turnīrā, kur pārspēlēs tiksies ar elites divīzijas devītās vietas ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu