Leļļu teātra aktrise Dace Vītola viesosies Maskavā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

18. septembrī Latvijas Leļļu teātra aktrise Dace Vītola viesosies Maskavā, Latvijas vēstniecībā Krievijas Federācijā, lai ar izrādes "Lellīte Lolīte" fragmentiem un muzikālajām skicēm priecētu vēstniecības organizētās svētdienas skolas audzēkņus tās atvēršanas dienā, informē Leļļu teātra pārstāvji.

Šī skola paredzēta bērniem vecumā no 5-13 gadiem, lai trīs sestdienas mēnesī mācītos lasīt un rakstīt latviešu valodā, apgūtu latviešu tradīcijas, kā arī dziedātu tautasdziesmas un dejotu tautiskās dejas. Svētdienas skola Maskavā tika dibināta 1994. gadā pēc rakstnieka un toreizējā vēstnieka Jāņa Petera ierosinājuma. Katru gadu vēstniecība aicina kādu Latvijā zināmu mākslinieku uzstāties skolas atvēršanas svētkos. Skolas patronese ir Latvijas vēstnieka Maskavā kundze Sandra Skuja.

Izrāde "Lellīte Lolīte" pēc Raiņa dzejas motīviem pirmizrādi piedzīvoja pagājušās sezonas beigās. Režisore Vija Blūzma to veidojusi kā muzikālu monoizrādi ar aktrisi Daci Vītolu, savijot paaudžu paaudzēs zināmo dzejas ciklu ar pagājušā gadsimta komponista Arvīda Žilinska populārajām bērnu dziesmām, ko izrādei aranžējis pianists Raimonds Petrauskis. Turpinot veiksmīgo sadarbību,

pašlaik norit darbs pie mūzikas un dzejas diska ierakstīšanas

, lai jau drīzumā 20. gadsimta zelta klasikas pārstāvju – Raiņa un Arvīda Žilinska – radošais mantojums atsvaidzinātā veidā nonāktu pie mazajiem klausītājiem. Ar "Euroaptiekas" atbalstu disku paredzēts laist klajā oktobra beigās.

Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā aicina latviešu aktierus un citus māksliniekus, kuri uzturas Maskavā, neaizmirst latviešu bērnus un viesoties Svētdienas skolas nodarbībās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu