"Estonia" upuru tuvinieku organizācijas pieprasa jaunu katastrofas izmeklēšanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasažieru prāmja "Estonia" upuru tuviniekus pārstāvošās Igaunijas un Zviedrijas organizācijas desmit valstu valdībām pieprasa katastrofas vietai atcelt piemiņas vietas statusu un sākt jaunu izmeklēšanu, nedēļas nogalē ziņoja "Eesti Päevaleht Online".

Organizācijas pagājušonedēļ nosūtīja vēstules Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas valdībām, lūdzot labot, anulēt vai apturēt visus praktiskos un administratīvos šķēršļus, kas aizliedz pārbaudīt prāmja vraku un var kalpot kā būtiski nosacījumi jaunu pierādījumu iegūšanai, paziņoja Igaunijas Procesa biedrība.

Organizācijas vēlas panākt jaunas neatkarīgu ekspertu izmeklēšanas grupas izveidi nolūkā sabiedrībai uzskatāmā veidā izmeklēt prāmja katastrofas iemeslus.

Vēstulē norādīts uz privāto izmeklēšanu, kuras laikā atklāti fakti, ko noraidījusi oficiālā izmeklēšana, turklāt ir iespējama jaunu faktu atklāšanās.

Pasažieru prāmis "Estonia" nogrima 1994.gada 28.septembrī vētras laikā Baltijas jūrā netālu no Somijas dienvidu piekrastes, aizraujot dzelmē 852 cilvēku dzīvības. Kad katastrofas vietu sasniedza glābēji, ledainajā ūdenī bija izdzīvojuši tikai 137 cilvēki. Pasažieru vidū bija 29 Latvijas iedzīvotāji, no kuriem izglābās tikai seši.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu