Mēneša albums: Real Estate «Days» (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mēneša albuma izvēle nav viegls uzdevums. Īpaši oktobrī, kad pēc vasaras atslodzes mūzikas industrija tā pa īstam ir atmodusies.

Real Estate «Days»

(Domino)

10/12

Protams, par mēneša albumu no industrijas skatpunkta droši dēvējami jaunie «Coldplay», «Florence And The Machine», Feistas, Bjorkas, «Justice», Noela Galahera, Toma Veitsa ieraksti. No mūzikas kritiķu skatpunkta - īpaši slavēti «M83», «Russian Circles», «The Field», Rustie, Zola Jesus u.c. Tomēr «TVNET Mūzika» par saviem mēneša favorītiem sākotnēji izvirzīja divus ierakstus - alternatīvā kantrī trubadūra Raiena Adamsa (Ryan Adams) lirisko «Ashes & Fire» un Ņūdžersijas apvienības «Real Estate» otro studijas darbu «Days».

Pēc ilgām pārdomām Mēneša albuma gods tiek «Nekustamajam īpašumam» jeb grupai «Real Estate».

Real Estate - It's Real by DominoRecordCo

«Real Estate» 2009. gadā Ridžvudā, Ņūdžersijā kā sērfroka grupu izveidoja bērnības draugi - ģitārists un dziedātājs Martins Kortnijs (Martin Courtney), ģitārists Metjū Mondenils (Matthew Mondanile), kas pazīstams arī kā solomākslinieks (Ducktails), basģitārists Alekss Blīkers (Alex Bleeker) un bundzinieks Etjēns Pjērs Dūgijs (Etienne Pierre Duguay). Šogad Dūgija vietā pie sitamajiem instrumentiem stājies Džeksons Poliss (Jackson Pollis) un grupa papildinājusi savas rindas ar taustiņinstrumentālistu.

Real Estate "Days"
Real Estate "Days" Foto: Publicitātes foto

Desmit dziesmu albums ierakstīts kopā ar producentu Kevinu Makmahonu (Titus Andronicus, The Walkmen) Ņujorkā.

Real Estate - Easy by FBi Radio

Zīmīgi, ka šomēnes klajā nācis 1960. gados ierakstītais, bet oficiāli neizdotais «The Beach Boys» albums «Smile», kurš no mūzikas vēstures skatpunkta ir ne tikai mēneša, bet visa gada lielais notikums. «The Beach Boys» milzīgo ietekmi uz mūsdienu mūziku apliecina arī «Real Estate» - puišu mūzikā valda 1960.gadu sērfpopa viegli romantiskā un vienlaikus melanholiskā elpa. Grupa prasmīgi apguvusi arī 1990.gadu indīmūzikas mācību vielu un sarūpējusi brīnišķīgu desmit dziesmu albumu par dzīvi Ņūdžersijas priekšpilsētā, kas atšķirībā no «Arcade Fire» priekšpilsētu odas «The Suburbs» ir iracionālāks un gaisīgāks darbs.

«I don't know who's behind the wheel, sometimes I feel like I don't know the deal,»

«It's Real».

Labākās dziesmas: «It's Real», «Easy».

Izdošanas datums - 18.10.2011.


Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu