"The xx" sāk jaunā albuma ierakstu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Prestižo britu mūzikas balvu "Barclaycard Mercury Prize" ieguvusī jaunā Londonas grupa "The xx" sākusi darbu pie otrā studijas albuma, vēsta britu mūzikas žurnāls NME.

Kritiķu slavētais un mūzikas fanu aktīvi pirktais grupas 2010.gada debijas albums "xx" ieguva britu mūzikas prestižo "Mercury" balvu, taču grupas dalībnieki pauda šaubas par vēl kāda albuma izdošanu.

Tomēr tagad grupa savā jaunizveidotajā blogā "xx-xx.co.uk" ievietojusi paziņojumu, ka viņi strādā ar jaunu ierakstu, solot arī regulāri blogot par darba procesu.

"Esam sākuši ierakstīt savu otro albumu!

Mēs arī atvērām šo blogu, kur publicēsim savas iedvesmas un attēlus un mīļākās dziesmas," teikts ierakstā.

Atgādinām, ka pagājušogad uz "Mercury" balvu pretendēja 12 jaunas plates. Starp nominantiem bija gan bukmeikeru favorīts - veterāns Pols Velers (Paul Weller), gan vairāki jaunie britu mūzikas atklājumi. Kā atzina žūrija, "The xx" debijas albums "XX" atspoguļo Lielbritānijas mazliet nemierīgo noskaņojumu.

Debijas plati, spītējot vairākiem zīmīgiem piedāvājumiem no malas, producējis viens no grupas dalībniekiem - Džeimijs Smits (Jamie Smith), līdz ar to galarezultāts ir tieši tāds, kā grupa pati iecerējusi. Džeimijs ir liels "future hip hop" un dabstepa cienītājs.

2009.gadā grupu pametusi ģitāriste Baria Kuareši (Baria Qureshi).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu