„Riga Powerboat Team” izturības braucienos 7. vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12. jūlijā Polijas pilsētā Augustovā norisinājās World Circuit Endurance Championship, kur astoņu stundu ilgā izturības braucienā „Riga Powerboat Team” piloti Uvis Slakteris un Mārtiņš Bergholcs kopvērtējumā izcīnīja 7. vietu.

Mārtiņa un Uvja komandas biedrs bija Barteks Marsaleks, kura tēvs ir leģendārs poļu ātrumlaivu braucējs – desmitkārtējs čempions savā disciplīnā. Tieši Marsaleks uzaicināja viņus piedalīties šajās sacensībās „BaltYaht” komandā. Latvijas pilotiem vajadzēja pielāgoties gan poļa laivas gaitai, gan orientēties lielajā burzmā, jo visu laivu klašu sacensības notika vienlaikus. Šajā posmā Latvijas piloti startēja klasē, kur laivām ir gan vecās, gan jaunās paaudzes 2 litru tilpuma F2 motori.

Piloti sacensībās brauca uz maiņām. Pirmais, kas devās trasē, bija Marsaleks. Komandas stratēģija bija, ka katrs pilots brauc pa stundai, stundai divdesmit. Sākumā viņiem veicās ļoti labi, taču lielās slodzes dēļ laivai sāka niķoties akumulators un bija jābrauc krastā to salabot. Pēc tam laivā parādījās caurums un tā lēnām sāka piepildīties ar ūdeni; tad atkārtoti bija jābrauc krastā izsprāgušā gaisa spilvena dēļ.

Neveiksmes vainagoja motora „nomiršana” pēdējā aplī, un Uvis, kurš tajā laikā vadīja laivu, tā arī nefinišēja. Uvis komentē: „Kopumā mēs nobraucām kādus 300 apļus, un motoram tur ko turēt ir oi oi oi. Visu laiku mūs vajāja tehniskas ķibeles, bet varbūt šeit piedalīsimies arī nākamgad un tad mums ies labāk.” Pēc sacensībām Uvis ziņo, ka tiesneši viņu komandu šajās sacensībās ir novērtējuši kā septīto labāko.

Šajā nedēļas nogalē norisinājās arī JT250 klases pasaules čempionāts jauniešiem Tallinā, kur „Riga Powerboat Team” jaunākais pilots Maksimiliāns Tučkovs 24 braucēju konkurencē izcīnīja 14. vietu.

Par tuvākajiem gaidāmajiem notikumiem: no 17. līdz 19. jūlijam Alūksnē notiks Baltijas čempionāts ātrumlaivām, kurā piedalīsies daudzi braucēji no gandrīz visām ātrumlaivu klasēm. Uz šo vērienīgo pasākumu visus laipni aicina arī „Riga Powerboat Team”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu