Nedisciplinēta pasažiera dusmas uz biļešu kontrolieriem (46)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gribētu pastāstīt, par Rīgas Satiksmes biļešu konduktoriem. Bijuši vairāki nepatīkami gadījumi! Kā zināms no šī gada janvāra ir palielinājusies maksa par braukšanu sabiedriskajā transportā un konduktori ir pastiprinājuši tam uzmanību!

Daudzi iedzīvotaji mēģina, kā teikt braukt par "zaķi"! Protams es šajā gadījuma nebiju nekāds paraugpilsonis. Iekāpjot tramvajā nenopirku biļeti, mierīgi apsēdos un gaidīju kas nu būs. Protams kā šādos gadījumos notiek, kam jānotiek, iekāpa kontrolieri, pusmūža sieviete un vīrietis un palūdza man uzrādīt biļeti, man tās nebija. Mēģināju kā izšmaukt, teikšu man ir neliels sakars ar policiju un to mēģināju paskaidrot, bet tas nelīdzēja.

Sieviete teica, ja es nemaksāšu 3 Ls lielu naudas sodu viņa izsauks Rīgas Pašvaldības Policiju, es uzsveru 3 Ls, bet Latvijas Administratīvo Pārkāpumu Kodeksā ir noteikts, ka par šādu pārkāpumu ir piemērojams tikai 2 Ls liels naudas sods, es to arī skaidroju, bet sieviete uz to nereaģēja, tāpēc piekritu lai izsauc policiju, gribēju redzēt kā tas notiek!!! Tad vīrietis neko man nepaskaidrojis sāka mani raut aiz piedurknes un mēģināja izvest no vagona, pielietojot spēku, es atkal skaidroju, ka viņam diez vai ir tādas tiesības, kā mani aizturēt un pielietot fizisku spēku, bet ar to nekas nebeidzās, vīrietis sāka meklēt savu mobilo telefonu un teica ka mani nofotografēs, es atkal uzsvēru, ar kādām tiesībām viņš to var darīt!!!!! Tas viss turpinājās kādas 5. min., līdz pienāca pietura un es izkāpu, biju sašutis par šādu kontrolieru uzvedību. No kontrolieru puses tika pārkāptas vairākas tiesību normas, viņu kompetence nemaz nav tik liela, kā šajā aplūkotajā gadījumā!!!!!!! Ir dzirdēti arī citi gadījumi, kad kontrolieri pārkapj savas pilnvaras. (žēl ka nepiefiksēju kontrolieru uzvārdus)

Rīgas Satiksmei vajadzētu pamācīt savus kontrolierus, lai viņi palasa LR normatīvos aktus un kā viņiem jāuzvedas!!!!!! Par šādām darbībam var arī sanākt liela "šmuce"!!!

Paldies!

Autora teksts nav rediģēts

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu