Apģērbu kolekcija «Bonjour, Paris» liek atgriezties iepriekšējā gadsimta Parīzē (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

24. oktobra vakarā greznajā, bet mājīgajā viesnīcā «Grand Palace Hotel» notika modes skate «Bonjour, Paris», kura lika atgriezties pagājušā gadsimta divdesmitajos gados. Gan mūzika, gan modeļu matu sakārtojums paspilgtināja tērpu ģenialitāti un radīja vēl lielāku pagājušā gadsimta sentimenta, romantikas, skaistuma un trausluma auru.

Savaldzinājusi ar savām kolekcijām Monako, Itālijas, Šveices, Lietuvas un Ukrainas dāmu sirdis, modes nama «Femmes Fatales» direktore piedāvā savu jauno kolekciju Rīgā.

«Bonjour, Paris!» – tas ir loģisks un estētisks gadsimta sākuma tēmas turpinājums, pie kuras dizainere jau strādāja, 2014. gada pavasarī sabiedrībai un klientiem piedāvājot savu kolekciju «Ciao, Venezia».

Pirms katras kolekcijas dizainere Ella Tatarinova pavada daudz laika ceļojot: apmeklē muzejus, dzīvo tajās vietās, kuru atmosfēru viņa vēlas atveidot.

Skates laikā tika izrādīti apmēram septiņdesmit šīs kolekcijas tēli. Katrā tērpa pasniegšanas veidā tika atrasta īpaša odziņa kā izrādīt tērpu, akcentētu noskaņu, sievišķību, gadsimta pieskārienu.

Kolekcijai «Bonjour, Paris» tika izmantoti slavenās fabrikas «Luigi Verga» zīda un žakarda audumi, «Piacenza», «Colombo» kašmirs, kažokādas, Toskānas fabrikās ražotā kašmira trikotāža un «Art Deco» stila rotaslietas, kuras izgatavotas Parīzē.

Ella Tatarinova ir smēlusies iedvesmu šajā laikmetā, kolekcijas autore cenšas ar mūsdienu līdzekļiem atveidot iepriekšējā gadsimta divdesmito gadu trako garu.

Viesi ikvienu tērpu uzņēma ar skaļiem aplausiem un nespēja vien beigt sajūsmināties par skaistajiem tērpiem. Daudzi viesi izteicās, ka neko tik kvalitatīvu, pārdomātu un estētisku vēl nekad nav redzējuši nevienā modes skatē, kura notikusi Latvijā.

Lai viesiem sagādātu lielāku baudu vērot modes skati un sajusties kā romantiskajā Parīzē, viesiem bija iespēja malkot šampanieti, ieklausīties populārajās franču melodijās.

Pēc skates viesi ilgi aplaudēja, līdz sagaidīja kolekcijas autori Ellu, Latvijas modes ikona Maija Silova kā vienmēr bija galanta un uz pasākumu ieradās ar lielu ziedu pušķi, kuru pasniedza dizainerei sakarā ar lielisku skati.

Pēc skates viesi turpināja malkot šampanieti, ēst dažādas uzkodas un nodoties saviesīgām sarunām vai pat dejām.

Ikviens viesis sajuta iepriekšējā gadsimta divdesmitos gadus, kuri izrādījās jaunas ēras sākums.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu