Bērnu kultūras mēnesi noslēgs Nīderlandes teātra «Tryater» izrāde «Fabelkrêft»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/teatrisziluks

Bērnu kultūras mēneša noslēgumā 26.oktobrī Rīgas Skolēnu pilī notiks Nīderlandes teātra «Tryater» izrāde «Fabelkrêft».

Pēc izrādes bērni ar vecākiem tiks aicināti uz meistarklasi, kur Nīderlandes pasniedzēji palīdzēs izkopt skatuves prasmes. Izrāde un meistarklases būs pieejamas bez maksas.

Izrādē «Fabelkrêft» izraudzītā tēma - bērnu iztēle ir universāla. Meistarklasēs «Tryater» pasniedzēji strādās ar bērniem, atklājot spējas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos uz skatuves. «Tryater» teātris piedāvās bērniem atvērtu un nopietnu apmācību, kas atklāj viņu spējas izmantot šīs prasmes. Meistarklases būs atvērtas visiem – tajās varēs piedalīties gan bērni, gan viņu vecāki un vecvecāki.

Lai apmeklētu Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu un pārrunātu Bērnu kultūras mēneša norišu turpināšanu, šonedēļ Rīgā viesosies arī Nīderlandes Drentes reģiona deputāts Ards van der Tīks (Ard van der Tuuk), Latvijas goda konsuls Nīderlandes Groningenes, Frīslandes un Drentes provincēs Jakobs Emmelkamps (Jacob Emmelkamp), kultūras organizācijas «K&C» vadītājs Johans de Nords (Johan de Noord) un starptautisko projektu vadītāja Ellesa Buldere (Elles Bulder).

Savukārt 25.oktobrī interesenti aicināti uz Bērnu kultūras mēneša noslēguma pasākumiem bērnu un jauniešu centros. Rīgas Skolēnu pilī viesus sagaidīs Sprīdītis un viņa draugi – Mazā raganiņa, Sīpoliņš, Pinokio un Brēmenes muzikanti, kas vedīs Vācijas un Itālijas kultūras ceļojumā. Mazajā un Lielajā koncertzālē itāliešu un vācu mūzikas un dejas pasaulē vedīs tautas deju ansamblis «Uguntiņa», koklētāju ansamblis «Austriņa», akordeonistu ansamblis «Opus», folkloras kopa «Kokle», meiteņu kori «Rīga» un «Tonika». Līdzās koncertiem viesi varēs noskatīties teātra «Zīļuks» izrādi «Sīpoliņš» pēc Džanni Rodāri pasakas motīviem.

Centrā «Anna 2» bērni, konstruējot lidmašīnas, veidojot papīra tulpes un vējdzirnavas, varēs iepazīt Dāniju un Nīderlandi. Savukārt «Laimītē» pasākumi būs veltīti Igaunijai un Latvijai. Sarkandaugavā notiks radošā darbnīca «Saules akmens» – akmeņu un magnētu apgleznošana ar igauņu un latviešu saules motīviem, varēs pielaikot tautastērpus un ar koncertu priecēs Latvijas Igauņu biedrības koris «Leelo», Igauņu pamatskolas kolektīvi, kā arī viesi no Valkas un Valgas.

Bērnu kultūras mēnesis ir Nīderlandes kultūras organizācijas «K&C» pirms 10 gadiem sākta iniciatīva. Kopš 2013.gada projektam pievienojušās arī citas Eiropas pilsētas - Rīga, Berlīne un Sansebastjana. Projekts paredz, ka oktobrī muzeji, teātri, kinoteātri, koncertzāles un citas kultūras iestādes bērnu auditorijai piedāvā īpaši plašu pasākumu programmu. Šādā veidā organizatori sniedz bērniem iespēju kā arī aicina vecākus aktīvi pavadīt savu brīvo laiku ar bērniem. Bērnu kultūras mēnesis norisinās ar Eiropas Savienības programmas «Kultūra» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu