Poliščukas teātris atklāj sezonu! (93)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šovakar (15. septembrī) nu jau par skandalozo kļuvusī Gaļinas Poliščukas "Teātra observatorija" sāks jauno sezonu, darbu turpinot jaunajās telpās - Kongresu nama Jaunajā zālē, TVNET informē teātris.

(precizēts viss teksts)

Teātris "Observatorija" sāk savu sezonu ar skatītāju iemīļoto darbu "Kā kļūt slavenai", kur galvenās lomas atveido aktieri Andris Bulis, Indra Briķe un Maija Doveika.

Pēc izrādes pulksten 21.30 turpat Kongresu namā "Observatorijas" aktieru koncerts - manifestācija, uz kuru aicināti Rīdzinieki un Rīgas viesi.

Teātris "Observatorija" paziņo par biļešu pārdošanas uzsākšanu uz izrādēm jaunajā mājvietā Rīgas Kongresu namā. Kā pirmā repertuārā jau skatītāju iemīļotā izrāde - "Kā kļūt slavenai" ar Andri Buli mammas lomā.

Kabīrijas naktis" pēc Federiko Felini kinoscenārija, kam mūziku ar Jāņa Petera dzeju komponējis Raimonds Pauls. Lomās Rēzija Kalniņa, Maija Doveika, Rihards Lepers, Lauris Dzelzītis. 21.septembrī būs skatāma jaunā režisora J. Joneļa izrāde " Absints".

Septembra beigās "Observatorija" iepriecinās ar ilgi gaidīto Raimonda Paula un Leonarda Koena 70to gadu populāro dziesmu kompozīciju Riharda Lepera izpildījumā. Neizpaliks arī populārais "Ilgu tramvajs" un citas izrādes.

Teātris "Observatorija" Kongresu nama kafejnīcas telpās iecerējis sākt arī muzikāli poētiskus "Absinta vakarus" ar nedaudz bohēmisku noskaņu, kur neizpaliks arī sarunas par mums, mākslu un teātri.

"Lai gan esam zaudējuši visu, mēs esam saglabājuši galveno - mākslinieka brīvību - un drosmīgi sekosim iedvesmai: mēs dosimies ielās, uz krogu, politikā, uz tirgu, uz bibliotēku - visur, kur varētu būt Viņš - mūsu Skatītājs, kur ir dzīve - un dzīvais Vārds -, jo mēs esam pret “paklausīgu" teātri, pret teātri, ko mantojumā atstājis totalitārais režīms."

Atgādinām, ka pēdējās nedēļās presē uzvirmoja savdabīgas jauna "mīlas trīsstūra" - Alvja Hermaņa, Ainara Šlesera un Gaļinas Poliščukas strīdu kaislības par to, vai teātris un politika ir savienojami jēdzieni (skat. resursos).

Gaļina Poliščuka
Gaļina Poliščuka Foto: LETA

Biļetes uz "Teātra observatorijas" izrādēm septembrī var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (93)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu