Latvija pret ASV: skaists zaudējums (166)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien Rīgā Latvijas hokeja izlase līdzīgā cīņā ar 2:4 tomēr zaudēja ASV valstsvienībai. Spēles iznākumu lielā mērā izšķīra dažas rupjas mūsu komandas kļūdas un vairāki nevajadzīgi noraidījumi. Izšķirīgajos brīžos mūsu pretinieki nospēlēja precīzāk, un sapnis par ceturtdaļfinālu diemžēl ir izsapņots...

1. perioda sākumā Latvijas izlase nopelnīja trīs noraidījumus pēc kārtas un vairāk bija spiesta aizstāvēties, ko hokejisti darīja ļoti pašaizliedzīgi. ASV skaitlisko pārsvaru neizmantoja, un noraidījumus nopelnīja arī viņi.

Mūsu valstsvienībai radās dažas izdevības (Daugaviņam, Štālam), taču gan pretinieku aizsardzība, gan vārtsargs Kreigs Andersons darbojās bez kļūdām. Latvijas izlase ieguva arvien lielāku pārsvaru un iespieda amerikāņus viņu zonā, pat spēlējot vienādos sastāvos, taču pēc Agra Saviela noraidījuma mūsējie atkal palika mazākumā un iniciatīvu pārņēma pretinieki. Pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvuma, bet otro latviešiem būs jāiesāk, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Otrās trešdaļas sākumā mazākumu izdodas izturēt, taču brīdī, kad no noraidīto soliņa iznāk Saviels, ASV gūst vārtus. Raiens Melouns pieliek nūju, un ripa, atsitoties pret Sergeja Naumova plecu, ielido vārtos. Aleksandra Jerofejeva pūliņi ripu aizsist prom ar nūju bija veltīgi...

Taču pēc brīža, 22. minūtē Latvija panāk izlīdzinājumu! Herberts Vasiļjevs atgūst ripu pretinieku zonā, to saņem Lauris Dārziņš, un debitants griezienā gūst savus pirmos vārtus pasaules čempionātā - 1:1!

Diemžēl, tuvojoties 2. perioda beigām, amerikāņi panāca 2:1 savā labā, kad vārtu priekšā latvieši mazākumā nespēja noturēt Dastinu Braunu un rezultatīvais uzbrucējs savu iespēju garām nepalaida.

Brīdi vēlāk mūsu pretinieki priecājas arī par trešajiem vārtiem, taču Latvijas izlase pieprasa videoatkārtojumu. Mača arbitrs šo Maikla Komisareka panākumu neieskaitīja, jo aizsargs bija trāpījis pa vārtu stabu.

Turpmāk abas komandas nopelnīja pa diviem noraidījumiem, tomēr ne viena, ne otra vairs nespēja rezultatīvi izcelties un pēc aizvadītām 40 minūtēm uz "Arēnas Rīga" tablo saglabājās 1:2. Pēc diviem periodiem ASV hokejisti bija pārāki arī izdarīto metienu ziņā - 22 pret 15.

3. periodā, kad uz noraidīto soliņa atradās gan mūsu, gan pretinieku spēlētāji, bet Latvija spēlēja vairākumā, ripu saņēma Kaspars Daugaviņš un aizslidoja uzbrukumā pret diviem amerikāņiem. Jaunais uzbrucējs gandrīz pazaudēja ripu, taču pēdējā brīdī atspēlēja to Aleksandram Semjonovam - kapteinis ar negaidītu metienu pārspēja Andersonu - 2:2!

Drīz vien amerikāņi savu pārsvaru atjaunoja, kad Mets Kalens mūsu zonā ieguva ripu un izvirzīja labā metiena pozīcijā Patriku O''Salivanu. AHL kluba Hjūstonas "Areos" spēlētājs bez īpašām grūtībām guva vārtus - 3:2.

Par Jana Ščastnija kavēšanu tiek noraidīts Aleksandrs Ņiživijs, un "jeņķi" iegūst tiesības uz skaitlisko vairākumu. Raiens Saters to izmanto, izejot pret vārtiem un raidot ripu starp mūsu vārtsarga kājsargiem.

Turpmākajā mača gaitā Latvijas valstsvienības hokejisti izdarīja vairākus metienus un pārņēma iniciatīvu, taču vārtu guvumā to pārvērst neizdevās un spēle noslēdzās ar ASV uzvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts vārtu guvējs Lauris Dārziņš, kurš maču aizvadīja ar lielu pašatdevi, savukārt ASV izlases rindās tas bija Raiens Saters.

Līdz ar šo zaudējumu izgaisušas arī cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, tomēr spēlētāji, ja neskaita neveiksmīgās spēles ar somiem un kanādiešiem ir pelnījuši labus vārdus par parādīto spēli, īpaši jau jaunā paaudze. Spēle otrdien pret Norvēģiju būs iespēja čempionātu beigt uz pozitīvas nots.

Komentāri (166)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu