Latvijas skaistule bēg no krievu rīkotā "Mrs. World" (52)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jolanta Ungure–Rogozoveca aprīļa vidū devās uz Krieviju, lai pārstāvētu Latviju pasaules precēto sieviešu konkursā "Mrs. World 2006". Viņa nupat atgriezusies Latvijā, tā arī neuzkāpusi uz skaistumkonkursa fināla skatuves.

Aģentūras "Mis Latvija" direktore Inta Fogele stāsta, ka pasākums Sanktpēterburgā bijis nožēlojami organizēts, kārtējo reizi apstiprinot, ka krievi visu dara "pa savam", un pirmo reizi mūžā Jolantai nācies bēgt fināla priekšvakarā.

Saindējas un nokļūst slimnīcā

Neizpratne un nīgrums aģentūras "Mis Latvija" direktores sejā parādās no tā vien, ka jāatminas Sanktpēterburgā pieredzētais. Konkurss ik gadu notiek kādā no pasaules valstīm, un šoreiz tā rīkošanu amerikāņi bija uzticējuši Krievijai. Pārstāves no Latvijas "Mrs. World" piedalījušās vairākas reizes. Jāatgādina, ka Inese Šlesere pirms dažiem gadiem Izraēlā šajā konkursā ieguva "Vice Mrs." titulu. Tomēr Jolantai šoreiz nebija lemts pat tikt līdz finālam.

"Sagatavoties konkursam Jolanta uz Sanktpēterburgu aizbrauca aprīļa vidū, bet fināls bija paredzēts 29. aprīlī. Jau pēc dažām dienām saņēmu no viņas trauksmainas ziņas par to, ka organizēšanā ir liels haoss, nav nekādas koordinācijas, un dalībnieces rausta katra uz savu pusi vismaz trīs televīzijas kompānijas; vairākas meitenes saindējušās ar pārtiku un nokļuvušas slimnīcā, bet dažas jau pateikušās par krievu "laipnību" un devušās mājup," pirmās bažas atminas Fogele.

Pašai ar tām viņai bijusi darīšana, kad ieradusies Sanktpēterburgā divas dienas pirms fināla. Lai gan Fogele visus vajadzīgos dokumentus akreditācijai nosūtījusi laikus, viņa gandrīz vai palikusi aiz durvīm. Pie attiecīgajām caurlaidēm viņa tikusi, tikai lietojot Krievijā sen pārbaudītas metodes — savu mugursomu viņa Latvijā piepildījusi ar aģentūras suvenīriem un vairākām pudelēm "Rīgas balzama".

Izdomā mācīt baletu

Vērojot gatavošanās darbus un pašu konkursu, Fogele ir pārliecināta, ka Krievijas pārstāvei salīdzinājumā ar citām meitenēm tika sagādāti privileģēti apstākļi; organizatori zinājuši, ka uzvarēs tieši viņa. Pirmkārt, gan uz konkursa afišām, kas iepriekš tika izsūtītas dalībvalstīm, gan arī uz fināla biļetēm bija redzama tikai Krievijas dalībniece.

Otrkārt, sagatavošanās procesā pēkšņi atklājās, ka meitenēm finālā būs jāiziet ar sarežģītiem baleta soļiem, pie kuru mācīšanas ķērās vairāki baletmeistari. Skaidrības labad jāpiebilst, ka Krievijas pārstāve ir profesionāla balerīna, tāpēc pārējās meitenes pat nespētu līdzināties viņai... Fogele stāsta, ka parasti par īpašām konkursa prasībām informācija tiek sniegta vismaz pusgadu iepriekš. Piemēram, Agris Blaubuks decembrī piedalīsies "Mr. World" konkursā Ķīnā un jau zina, ka tur vajadzēs braukt ar laivām un kāpt kalnos, turklāt viņš jau saņēmis filmēšanās grafiku. Taču no Pēterburgas pasākuma rīkotājiem nebija ne pušplēsta vārda par to, kas būs jādara meitenēm. "Man taču neprasīja uz turieni sūtīt balerīnu. Turklāt ir necienīgi, piemēram, četru bērnu māmiņai pēkšņi prasīt iemācīties baletu," ir sašutusi "Mis Latvija" vadītāja. Redzot reālo situāciju, viņa piekritusi, ka Jolanta no konkursa izstājas.

Aizdomas par konkursa neobjektivitāti viesusi arī Krievijas pārstāves un kāda Maskavas televīzijas kanāla operatoru nejauša saruna Fogeles klātbūtnē: lai arī fināls sācies tikai deviņos vakarā, jau ap pusdienlaiku operatori savu skaistuli aicinājuši saģērbties "visā ekipējumā", lai varētu sagatavot uzvaras materiālu. Nav īpaši slēpts arī tas, ka kanāla producents ir konkursantes vīrs.

Ar kaklautiem "Vremja" ritmos

Par pasākuma "kroni" izvērties fakts, ka konkurss gandrīz vai palicis bez kroņa, jo amerikāņu ceļojošais atribūts nav ticis pāri Krievijas robežai. Pasākuma rīkotāji dienu pirms fināla pat sasaukuši preses konferenci, lai it kā izgaismotu šādas neražas cēloņus. Nav zināms, par ko tur runāts, bet līdz mūsējo ausīm nonācis, ka kroni konkursam izgatavošot paši krievi par 28 tūkstošiem ASV dolāru.

Lai gan latvietes izstājušās no konkursa, viņām izdevies iekļūt skatītāju vietās finālā, kas notika koncertzālē "Oktjabrskaja". Sazinoties ar palikušajām konkursa dalībniecēm, atklājies, ka apkalpojošie frizieri un kosmetologi pat nav spējuši sazināties angļu valodā un ka meitenēm nācies ilgas stundas iztikt bez ēšanas un ūdens. Taču solītā šova vietā — apmeklētāji maksājuši par biļeti pat 5000 rubļu (aptuveni 100 latu) — bijis jāsamierinās ar prastu televīzijas ierakstu. Fogele smej, ka abas ar Jolantu pasākumu pametušas, kad noskatījušās sarkanbaltzilo peldkostīmu parādi, kas kādreizējās programmas "Vremja" ritmos pavadīta ar pionieru kaklautu vicināšanu, kronēšanu tā arī nesagaidot. Kā jau tas bijis paredzams, par "Mrs. World 2006" kļuva astoņpadsmitgadīga krieviete.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu