Kukuļdošanā apsūdzēto atbrīvos no apcietinājuma (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, kurš kopā ar bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas") apsūdzēts krimināllietā par kukuļdošanu, tiks atbrīvots no apcietinājuma pret 40 000 latu lielu drošības naudu, informēja Pīranta advokāts Lauris Matisāns.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Nauda jāsamaksā mēneša laikā

Šādu lēmumu šodien pieņēmusi Jūrmalas pilsētas tiesa, dodot vienu mēnesi laika, lai minēto naudas summu iemaksātu tiesas depozīta kontā, pastāstīja Matisāns.

Pēc advokāta teiktā, prokurore Velta Zaļūksne lūgusi, lai Pīrantam tiek noteikts arī aizliegums tuvoties konkrētām personām, taču tiesa šādu papildu drošības līdzekli neesot piemērojusi. Kā papildu drošības līdzeklis Pīrantam noteikts vien aizliegums izbraukt no valsts.

Pīranta aizstāvis ir "nosacīti apmierināts" ar tiesas lēmumu.

Viņš gan atzina, ka iemaksājamās drošības naudas apmērs varēja būt mazāks, taču arī noteiktie 40 000 latu, visticamāk, tiks atrasti un iemaksāti.

"Es domāju, ka šī naudiņa tiks savākta, samaksāta, vienīgi nevaru pateikt, kad tas būs - rīt, parīt vai pēc nedēļas," īsi pēc tiesas lēmuma nolasīšanas norādīja Matisāns.

Pīrantu un Munkevicu aiztur  par Ls 5000 došanu

Kā ziņots, Pīrants kopā ar Munkevicu tika aizturēti šā gada 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Kukulis esot piedāvāts partijas "Jaunais laiks" deputātei Ivetai Blauai. Divas dienas vēlāk, 20.maijā, abi aizturētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Viņiem abiem uzrādītas apsūdzības pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Šā gada 2.augustā kārtējo reizi tika pārskatīts Munkevica drošības līdzeklis un Jūrmalas tiesa nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma pret drošības naudu 50 000 latu apmērā.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu