Sabiedriskie mediji nākamgad saņems papildu 250 000 latu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio - nākamgad saņems papildu 250 000 latu, šodien, iznākot no valdības sēžu zāles, kur tiek lemts par nākamā gada valsts budžetu, žurnālistiem pastāstīja abu mediju pārstāvji.

Iepriekš sabiedriskie mediji lūdza nākamgad papildus piešķirt 7,66 miljonus latu.

LTV iegūs 210 000 latu, un šos līdzekļus varēs izmantot diviem mērķiem, teica LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Proti, paredzēts attīstīt raidījumus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām LTV 1.kanālā, kā arī segt ar autortiesībām saistītos izdevumus.

Savukārt Latvijas Radio 16 000 latu plāno izmantot Briseles korespondentpunkta uzturēšanai, bet 24 000 latu - autoru un blakustiesību autortiesībām, informēja Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Vaicāti, vai ar pašreiz pieejamajiem līdzekļiem nav apdraudēta sabiedriskā pasūtījuma izpilde, abu mediju vadītāji norādīja, ka jau patlaban likums netiek izpildīts. Kolāts skaidroja, ka likumā noteikto normu par stundu skaitu būs iespējams izpildīt, bet tas nebūs tik kvalitatīvi.

Kots atzina, ka nākamgad būs lielākas iespējas pārraidīt Latvijas dramaturģijas darbus, taču risks pastāv attiecībā uz darbiniekiem. "Neviena ministrija neizskata algu palielināšanu un komunālo maksājumu sadārdzināšanos," norādīja Kots.

Kots minēja, ka citas vajadzības mēģinās apmierināt caur budžeta grozījumiem, savukārt Kolāts norādīja, ka, tāpat kā līdz šim, tiks meklēts papildu finansējums.

Jau ziņots, ka Kolāts un Kots uz valdības sēdi bija ieradušies arī otrdien, kad tika skatīts jautājums par turpmāko gadu valsts budžetu bāzes izdevumiem, taču tad lēmums vēl netika pieņemts.

Pēc viņu sniegtās informācijas, LTV budžeta bāzes izdevumi šogad ir 7,7 miljoni latu, bet nākamgad būtu nepieciešams papildu 7,1 miljons latu, savukārt Latvijas Radio budžeta bāzes izdevumi šogad ir 3,8 miljoni latu, bet nākamgad tos nepieciešams palielināt par 560 000 latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu