Apostoloss Doksiadis "Tēvocis Petross un Goldbaha hipotēze"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķu rakstnieks Apostoloss Doksiadis, kurš ieguvis matemātikas bakalaura grādu, izvēlējies savdabīgu izteiksmes veidu – romānu, lai lasītāju piesaistītu matemātikas zinātnei.

Autors attēlo izdomāta grieķu zinātnieka Petrosa Papakristosa dzīvesstāstu, kuru grāmatā atklāj viņa brāļadēls, arī ar matemātiku aizrāvies jauneklis. Līdztekus matemātikas pētniecībai spilgti tiek parādīta radoša cilvēka personība un psiholoģiskās problēmas, kas ar šo personību saistās.

Tēvocis Petross visu dzīvi cenšas pierādīt vācu matemātiķa Goldbaha hipotēzi, ka katrs pārskaitlis, kas lielāks par 3, izsakāms kā divu pirmskaitļu summa. Bet viņu piemeklē neveiksme.

Grāmatā risinātas daudzas aktuālas problēmas – par cilvēka vietu pasaulē un dzīvē, par profesijas izvēli, par spēju sasniegt mērķi. Šis intelektuālais romāns spēj aizraut ikvienu.

Grāmatas tulkotājs Pēteris Treijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu