''Raimonda Bergmaņa kausa'' spēkavīriem – vingrinājumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. novembrī Arēnā Rīga notiks viens no lielākajiem starptautiskajiem spēkavīru turnīriem šogad Eiropā – ''Raimonda Bergmaņa kauss 2011'', kas vienlaikus būs arī Spēkavīru Čempionu līgas posms. Kļuvuši zināmi spēkavīru vingrinājumi.

Atlēti stums gandrīz tonnu smagu ķerru, cels 200 kg lielu akmeni un mēģinās sasniegt pasaules rekordu 25 m sprintā ar 450 kg nēšiem plecos.

Jau esošajiem atlētiem piepulcējies pazīstamais poļu spēkavīrs Slavomirs Točeks (Slawomir Toczek), kas ar panākumiem startējis daudzos starptautiskos spēkavīru turnīros, tostarp The World's Strongest Man 2006, kur pat iekļuva finālā. Bijis arī pasaules čempions pāros kopā ar leģendāro poli Mariušu Pudzinovski.

Raimonda Bergmaņa kausā, kā jau tradicionāli spēkavīru sacensībās, būs seši vingrinājumi dažādām muskuļu grupām. Tikai tā varēs noteikt vispusīgāko un patiesi spēcīgāko.

Skatītājiem ''Arēnā Rīga'' būs iespēja redzēt Spēka trepi, kurā atlētiem jāuznes 225, 250 un 275 kg smagumi sešus pakāpienus augšup. Šajā vingrinājumā atlētiem būs ko pacīnīties, jo šāda spēka trepe ir smagākā pasaulē, nekur nav tik daudz un augstu pakāpienu, kas sarežģī vingrinājuma izpildi, sevišķi īsāka auguma atlētiem.

Savulaik Bergmanis bija viens no pasaulē labākajiem šā vingrinājuma izpildītājiem. Tāpat atlētiem būs jāstumj 800 kg smaga ķerra. Vai mūsējiem atlētiem būs kādas priekšrocības, salīdzinot ar ārzemju sportistiem? Latvijas čempionātā šādas ķerras tiek stumtas vismaz 3-4 reizes gadā.

Lai izturētu visu distanci, apmēram 350 kg slodzi rokām, atlētiem atļauts lietot speciālas saites roku stiprināšanai pie roktura. Mamma daba Viking presē būs iespēja cīnīties arī par kādu pasaules rekordu, ceļot ne tik ierastos 150 kg. Parasti baļķa svars uz rokām ir 130-140 kg.

Židrūnam Savickam un kolēģiem nāksies veikt arī LDZ Ritošā sastāva servisa stafeti, veļot nieka 400 kg smagu riepu un pēc tam nesot katrā rokā 2 koferus, katru pa 125 kg. Vai 430 kg smagos nēšus 25 metrus spēs nonest mūsu jaunais spēkavīru talants Didzis Zariņš? Iepriekšējo reizi Rīgā to paveica tikai ogrēnietis Agris Kazeļņiks un Židrūns Savicks.

Vingrinājumu virkni noslēgs Siltums Jums akmeņu celšana, kas nevienam atlētam nav sveša, taču sešus akmeņus viņi cels pirmo reizi Latvijā un vai 100, 120, 140, 160, 180 un 200 kg smagos akmeņus spēs pacelt visi atlēti?

Pasākums ''Arēnā Rīga'' 19. novembrī sāksies pulksten 17.00.

Biļetes jau var iegādāties visās „Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu