Mazajā Mežotnes pilī atzīmēs Jaņa Rozentāla 150. jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazajā Mežotnes pilī piektdien, 11. martā, ar koncertiestudējumu kurā piedalīsies LNO soliste Evija Martinsone un pianiste Agnese Egliņa, tiks svinēta šā gada gaviļnieka – latviešu mākslinieka Jaņa Rozentāla – 150. jubileja, ko organizē Pētera Vaska fonds sadarbībā ar biedrību «Mazā Mežotnes pils», informē pasākuma rīkotāji.

«Dziedātājas Evijas Martinsones un pianistes Agneses Egliņas soloprogramma ar Emīla Dārziņa, Pētera Barisona, Marģera Zariņa, Roberta Šūmaņa un Edvarda Grīga solodziesmām tapa speciāli šim pasākumam: Evija pati tai izvēlējās gan skaņdarbus, kas skanēja Jaņa Rozentāla dzīves laikā, gan dziesmas, ko savulaik izpildīja viņa dzīvesbiedre – somu operdīva Ellija Forseli,» norādīja Vaska fonda dibinātāja un Mazās Mežotnes pils īpašniece Regīna Deičmane.

Vakara gaitā Mazajā Mežotnes pilī darbosies improvizēta Mākslinieka darbnīca, kurā Jaņa Rozentāla tēlā iejutīsies gleznotājs un profesors Roberts Muzis, kurš gleznos Evijas Martinsones jeb savas kundzes Ellijas Forseli portretu; tāpat programmu papildinās sarunas un arīdzan režisora un operatora Gunta Lēmaņa veidotās audiovizuālās gleznas, kas tapušas, iedvesmojoties no Jaņa Rozentāla darbiem, kuros redzama mākslinieka dzīvesbiedre.

Piedalīties pasākumā ir aicināti gan mākslinieki, kas pēdējo desmit gadu laikā viesojušies Mazajā Mežotnes pilī notiekošajos plenēros, gan mūziķi, gan komponisti, kuri rakstījuši jaundarbus Mazās Mežotnes pils koncertiem. Koncerta rīkotāji arī cer, ka šo projektu būs iespēja parādīt vēl kādā Jaņa Rozentāla jubilejai veltītajā pasākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu