Britpopa karā ilgtermiņā grupa «Oasis» pārspējusi «Blur» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britpopa karā starp grupām «Oasis» un «Blur» ilgtermiņā uzvarējusi «Oasis», paziņojusi Lielbritānijas mūzikas izdevējus pārstāvošā organizācija PRS.

Pēc PRS informācijas, neskatoties uz to, ka Deimons Olbārns un viņa grupas biedri pārspēja brāļus Galaherus 1995.gadā, kad abas grupas vienlaikus izdeva savus singlus «Country House» un «Roll With It», pēdējos 14 gados cilvēki daudz vairāk klausījušies grupas «Oasis» dziesmas.

«Grupa «Blur» ir sniegusi vairākus vētrainus koncertus, un arī «Oasis» ir atgriezusies - gluži kā britpopa ziedu laikos,» paskaidroja PRS izpilddirektors Sīvs Poters. «Šie jaunie skaitļi rāda, ka, neskatoties uz grupas «Blur» sākotnējo uzvaru, «Oasis» ņēmusi virsroku ilgtermiņā dziesmu atskaņošanas reižu ziņā. Tomēr abas grupas turpina strādāt, viņu mūzika tiek atskaņota un cīņa joprojām turpinās.»

Grupu «Oasis» un «Blur» biežāk atskaņotāko dziesmu saraksts:

1. «Oasis» – «Wonderwall» - 68%;

2. «Oasis» – «Roll With It» - 12%;

3. «Blur» – «Country House» - 10%;

4. «Oasis» – «Some Might Say»- 7%;

5. «Blur» – «Beetlebum» - 3%.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu