Kārļa Vērdiņa dzeja un Jāņa Ozoliņa mūzika «Ziemeļblāzmā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzejnieks un literatūras kritiķis Kārlis Vērdiņš.
Dzejnieks un literatūras kritiķis Kārlis Vērdiņš. Foto: Ģirts Raģelis

12. martā Kultūras pils «Ziemeļblāzma» kafejnīcā uzstāsies viens no spožākajiem šī laika dzejniekiem Kārlis Vērdiņš un grupas «Sigma» solists Jānis Ozoliņš.

Koncertā skanēs Jāņa Ozoliņa oriģinālmūzika – skaņdarbi un dziesmas ar Kārļa Vērdiņa dzeju, kā arī dzejas lasījumi gan no pagājušā gadā publicētā dzejoļu krājuma «Pieaugušie», gan arī jauni, vēl nepublicēti dzejoļi. Mākslinieki sola arī kādas kopīgi tapušas dziesmas pirmatskaņojumu.

Kārlis Vērdiņš publicējis četrus dzejoļu krājumus – «Ledlauži» (2001), «Biezpiens ar krējumu» (2004), «Es» (2008) un «Pieaugušie» (2015), kā arī dzejas grāmatu bērniem «Burtiņu zupa» (2007). Vērdiņa dzeja tulkota vairākās valodās, dzejolis «Come to Me» 2014. gadā iekļauts Londonas Sautbenkas Mākslas centra ekspertu veidotajā 50 pēdējo gadu labāko mīlas dzejoļu sarakstā. Vērdiņš saņēmis «Dienas» gada balvu kultūrā (2001, 2008), Olivereto balvu (2007), Literatūras gada balvu (2007) un Dzejas balvu (2008).

Jānis Ozoliņš kopš 2005. gada ir grupas «Sigma» solists un taustiņinstrumentālists. 2015. gadā izdots grupas debijas albums «Sazaroto taku dārzs», tas tika nominēts Austras balvai, kā arī izvirzīts Mūzikas ierakstu gada balvai kategorijās «Gada albums», «Alternatīvais un indie mūzikas albums» un «Gada debija». 2015. gadā diskā izdots arī sadarbībā ar latviešu dzejniekiem veidotās programmas «Dzejkoncerts» ieraksts.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Kultūras pils «Ziemeļblāzma» informācijas centrā, «Biļešu paradīze» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu