Pārvērtības: no jauna varu drosmīgi citiem palūkoties acīs! (171)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Acis ir mūsu dvēseles spogulis, tāpēc jebkādas nepilnības tev var likt justies mazvērtīgākai par citiem... Šis būs stāsts par meiteni, kura dzīvē vairāk vēroja akmeņus uz zemes, nevis zvaigžņotas debesis... Tomēr projekts “Drosmīgās pārvērtības” visu vērta citādāk – un nu mūsu priekšā staro eleganta dāma!

Diānu projektam “Drosmīgās pārvērtības” iedrošināja pieteikties draudzene. “Esmu no tiem cilvēkiem, kas parasti netic, ka ar viņiem var notikt kas īpašs, tomēr šoreiz ļoti, ļoti cerēju... Ļoti, ļoti gaidīju un sagaidīju!” atceras nākamo pārvērtību dalībniece. Meitene ir pašā jaunības sākumā – viņai ir divdesmit gadu, tomēr tie visbiežāk tikuši pavadīti ar nodurtu galvu. Visa iemesls ir acs protēze, kas Diānai likusi ik mirkli kautrēties un izvairīties no skatīšanās otram acīs. “Es to ļoti pārdzīvoju, jo baidos, ka mani apsmies vai nesapratīs kaut kā... Man arī ļoti nepatīk, ja mani uztver kā citādāku, atšķirīgāku no citiem – jo galu galā esmu tāda pati kā ikviena no jums,” stāsta Diāna.

Foto: no personīgā arhīva

Diāna ļoti mīl bērnus un dabu. Pašlaik viņa studē Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas 2.kursā. Dienās viņa sapņo kļūt par pirmsskolas un sākumskolas skolotāju. Diāna ir arī sportiska būtne – aizraujas ar vieglatlētiku, hokeju, skriešanu un dejošanu.

“Kaut esmu optimiste, manu sirdi tomēr nospiež mani kompleksi – jo ļoti, tik ļoti jau gribas sajusties skaistai un iet pa ielu augsti paceltu galvu!” pārrunās aizsapņojas Diāna. Nebija divu domu! Mēs izvēlējāmies jauno meiteni, lai viņu pārvērstu par princesi!

Projekts “Drosmīgās pārvērtības” norisinājās salonā “Hairbaltic”. Diāna norunātajā laikā ieradās mazliet satraukta, kam nav pamata, jo šodien viņa tiks nodota profesionāļu rokās!

Diānai izvēlamies visus matus krāsot ar saudzējošo tonis-tonī krāsu, lai tie netiktu bojāti un ataugot nebūtu manāma izteikta robeža. Pārvērtības veica pieredzējusī salona friziere Inta Eglīte.

“Sākumā tika iekrāsotas matu šķipsnas galvas virspusē un ponija daļā. Tas ir labākais veids, kā veidot šķipsnas, jo, liekot tās pa visu galvu, šķipsnas ir grūti atjaunot un, piekrāsojot saknes, ir neiespējami trāpīt uz iepriekšējām vietām. Virspusē krāsotas šķipsnas var mainīt katrus 2 mēnešus, tā katrreiz iegūstot jaunu matu krāsu un stilu,” skaidro friziere Inta.

Pēc matu krāsošanas Diānai tika veidots asimetrisks matu griezums. Tā sakot, defektu pārvērtīsim par efektu, jo asimetriskā garuma mati, kas viegli kritīs pāri mākslīgajai actiņai, liks Diānai justies labāk un pašpārliecinātāk. “Man ļoti patīk jaunais matu griezums! Veroties caur matu šķipsnām, redzu sevi citādu – pat nedaudz koķetu,” priecājas Diāna.

Profesionālā salona manikīre Diāna Keiša veica gēla nagu pieaudzēšanu rokām. “Es vienmēr esmu sapņojusi par sakoptām rokām, tikai kaut kā nekad nespēju uzdrošināties to izdarīt. Likās arī, ka tas ir ļoti sarežģīti! Bet nu, to izbaudot, varu teikt, ka nekā neparasta tur nav un nagi izskatās ļoti dabiski. Vienmēr sakoptas rokas – ideāli!” jaunos nadziņus novērtē meitene. Nākamais solis - meikaps.

Daudz pieredzējusī vizāžiste un body art meistare Violeta Buiķe veica uzacu korekciju un uzlika vakara karalienes make-up. “Diāna ir piesātinātā tipa cilvēks, ar dabiski tumšu šokolādes matu krāsu, tumšām uzacīm un piesātināti vēsi zaļām acīm. Līdz ar to izvēlējos zaļgani brūnas acu ēnas, mazliet akcentējot tās ar zeltainiem toņiem, kas ir kontrasts vēsajiem toņiem un palīdzēs acu krāsai kļūt košākai,” skaidro Violeta. Sejas pamatu veidoja ar bronzīgiem toņiem, vaigus mazliet izceļot ar bronzas vaigu sārtumu, lai panāktu lielāku vasaras iedeguma efektu. Lūpām lielu vērību nepievērsa, vien atsvaidzināja ar lūpu spīdumu.

“Tā kā Diānas actiņas ir nevienādas, grimējot izmantoju nesimetriskas līnijas, vienai acij paspilgtinot augšējo daļu, savukārt otrai apakšējo daļu, līdz abas acis izskatās vizuāli līdzīgas,” viltību atklāj vizāžiste. Galveno akcentu lika uz acīm, kas arī ir lielākā māksla. Salona meistarei tas izdevās lieliski, jo pēcāk fotogrāfs pat nenojauta, ka kaut kas meitenei ir mazliet citādāk nekā citiem.

Kad Diānas pārvērtības salonā “Hairbaltic” bija beigušās, mūsu ceļš veda uz fotostudiju “IMAGINE”, kur mūs sagaidīja atraktīvais fotogrāfs Jānis Vidmants Kalniņš un modes māksliniece, stiliste Vineta Minkēviča. “Diāna, tev ir ļoti skaists augums, tāpēc es apzināti izvēlējos efektīgus tērpus. Ir pienācis laiks tev pacelt galvu! Tu esi tik skaista, jauna sieviete, un tas ir jāparāda pārējai pasaulei,” meiteni iedrošina Vineta.

Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE

Skaisto kāju dēļ stiliste iesaka Diānai nēsāt kokteiļkleitas. “Man gan iemīļotākais apģērbs ir bijis bikses, topiņš un kedas, bet, tagad sevi ieraugot kleitiņās, esmu domas mainījusi, jo man pretī raugās eleganta dāma,” priecājas Diāna. Elegantās kleitas tika izvēlētas apģērbu veikalu tīkla MOS veikalā Karen Miller.

Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE

Arī šaurās biksēs Diāna izskatās lieliski! “Sapratu, ka, piemeklējot biksēm nepieciešamo augšiņu, tās var pārvērst elegantā tērpā,” secina pārvērtību dalībniece. Mazliet grūtības sagādāja augstpapēžu kurpes – tomēr jau pēc mirkļa Diāna ar tām jau bija saradusi! Visvairāk Diānai patīk melnā kokteiļkleitiņa, kurā viņa jutās kā zvaigzne!

Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE
Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE

Diāna: “Ierodoties uz pārvērtībām, biju mazliet satraukta, jo priekšā bija nezināmais – kāda būšu un kāda izskatīšos! Bija tik jocīgi, ka visu dienu ap tevi čubinās meistari – visi tevi pucē, lolo un rūpējas, lai tu justos lieliski! Jā, es jutos šajā dienā kā princese, kā kāda estrādes zvaigzne... Pateicoties pārvērtībām, uzzināju tik daudz noderīgu lietu – kā krāsoties, kā ģērbties! Pēc pārvērtībām steidzos savu jauno imidžu parādīt draudzenēm un paziņām – visi kā viens bija šokā! Man gribas lidot un visai pasaulei teikt, cik jūtos labi un apmierināta! Pat negribēju mazgāt nost grimu – cik man ļoti tas patika! Esmu sapratusi, ka man daba devusi augumu, kas ir jāizceļ ar apģērba palīdzību, jo sievietēm piedien kleitas, kuras senāk vispār nenēsāju! Esmu pozitīvi uzlādēta jauniem mērķiem un darbiem! Eju ar paceltu galvu un no jauna visiem varu drosmīgi pavērties acīs! Esmu atbrīvojusies no saviem kompleksiem! Par to arī milzīgs paldies!”

Arī mums bija liels prieks noraudzīties, kā Diāna no jauna paceļ skatu augšup! Kā meitene aizmirst par savu mazītiņo defektu – actiņu un staro sievišķībā. Mums pretī veras skaista, enerģijas pilna un bezgala eleganta dāma. Paldies Diānai par drosmi, paldies visiem salona “HairBaltic” meistariem, it īpaši vadītājai Ilvai un arī apģērbu tīklam “MOS”, kurš Diānai uzdāvinās pašas izvēlētās stilam atbilstošās drēbes 50 latu vērtībā. Tiekamies jau pavisam drīz jaunās pārvērtībās!

Komentāri (171)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu