TVNET testē: permanentā matu taisnošana (43)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēkam vienmēr gribas to, kā nav. Tas attiecas arī uz matiem - sievietes, kurus daba apveltījusi ar taisniem matiem, sapņo par skaistām cirtām, savukārt lokaino matu īpašnieces tieši pretēji - sūdzas, cik gan grūti tikt pie gludiem matiem.

Šoreiz pastāstīsim par to, kā tikt pie kārotajiem gludajiem matiem. Izrādās, mūsdienu tehnoloģijas un pētījumi ļauj tikt pie kārotās frizūras samērā ātri. Viena no jaunākajām Latvijā ir permanentā matu taisnošana ar hennu.

Mani mati nekad nav izrādījuši tieksmi pārlieku lokoties, tomēr tikt pie gludas frizūras ikdienā bijis samērā grūti. Un, kā izrādās, arī šādos gadījumos var palīdzēt henna. Tā kā labas atsauksmes par hennu biju dzirdējusi arī no paziņām, nebija ilgi jāprāto. Procedūru izvēlējos veikt salonā "HairBaltic" (Hair & Beauty tirdzniecības centra "Olympia" 2. stāvā, Āzenes 5, Rīga).

Kā pastāstīja salona pieredzējušās frizieres, permanentā matu taisnošana ar hennu atšķiras no klasiskās ķīmiskās taisnošanas, kur izmanto ilgviļņu sastāvam līdzīgu vielu. Šis process matam ir daudz saudzīgāks un pat piešķir papildu mirdzumu, veselīgumu. Galvenā atšķirība no ķīmiskās matu taisnošanas ir, ka permanento taisnošanu ar hennu var izmatot pat ļoti bojātiem, balinātiem un matiem ar ilgviļņiem. Rezultāts ir ļoti noturīgs un efektīvs. Henna pat spēj iztaisnot ļoti čirkainos afro matus, par ko salona "HairBaltic" speciālistiem bijusi iespēja pārliecināties arī dzīvē.

Salonā ierados dienas otrajā pusē, rezervējusi aptuveni trīs stundas brīva laika. Lai procedūra norisinātos ātrāk, īpašo hennas līdzekli matos klāja divas frizieres vienlaikus. Matus vispirms izmazgā, tad uzliek tiem hennas sastāvu. To, cik ilgu laiku līdzeklis matos jātur, nosaka katra matu individuālā struktūra, tāpēc salona friziere Diāna Malvesa ik pēc laika pārbaudīja, kā līdzeklis iedarbojas.

Kad līdzeklis iedarbojies, to neitralizē un skalo nost. Pēc šīs procedūras mati kļuvuši krietni taisnāki, taču ar to viss nebūt vēl nav beidzies - matus nedaudz pažāvē un visu nobeidz ar matu izstiepšanu ar pannu. Šis rezultāts tad arī ir paliekošais - atkārtota taisnošana ar pannu ikdienā vairs nebūs nepieciešama.

Friziere jau laikus bija brīdinājusi, ka henna uz krāsotiem matiem iedarbojas kā nedaudz balinošs līdzeklis. Henna matus gaišākus nepadarīs, ja tie nav krāsoti. Manā gadījumā tā arī bija - mati bija kļuvuši par dažiem toņiem gaišāki. Taču jārēķinās, ka atgūt ierasto matu krāsu nevarēs uzreiz, jo krāsošana uzreiz pēc taisnošanas nav ieteicama. Tāpat taisnošanu nav ieteicams veikt uz nesen krāsotiem matiem, vajadzētu nogaidīt aptuveni divas nedēļas. Krāsošanas vietā ar frizieres Diānas palīdzību gan tiku pie skaista matu griezuma.

Tomēr pēc šī visa seko, iespējams, grūtākais pārbaudījums - trīs dienas pēc procedūras matus nedrīkst nedz saņemt astē vai likt aiz ausīm, nedz mazgāt. Ja kādu no šiem aizliegumiem pārkāpj, tad var parādīties loka. Tāpat būs jāizvairās no sporta zāles apmeklējuma, pirts, lietus un citām lietām, kas matus var samitrināt. Bet kas gan ir trīs dienas, ja kārojas taisnus matus!

Nākamo frizētas apmeklējumu ieplānoju pēc divām nedēļām, lai matus nokrāsotu. Divas nedēļas ir ieteicamais laiks, kādu no matu krāsošanas ir jāatturas. Pa šo laiku jau biju paspējusi pie gaišākā matu toņa pierast, tāpēc matus izvēlējos nokrāsot nedaudz gaišākus, nekā tie bija pirms matu taisnošanas.

Mati divas nedēļas pirms krāsošanas

Labāka rezultāta iegūšanai pēc matu taisnošanas speciālisti iesaka lietot īpašos hennas matu mazgāšanas un kopšanas līdzekļus, taču tas nav obligāts nosacījums.

Pēc piedzīvotā jāsaka, ka lēmumu matus iztaisnot ar hennu nenožēloju ne mirkli! Tiesa, permanento taisnošanu lietderīgāk izvēlēties cilvēkiem, kurus nomocījusi cīņa ar nepaklausīgām sprogām. Taču pēc procedūras mani mati ir kļuvuši krietni vieglāk ieveidojami. Ja agrāk tikšana pie frizūras aizņēma ilgāku laiku, tad tagad pietiek tos vien izžāvēt ar fēnu vai dabīgā ceļā, un gluda sasuka gatava!

Ja mati ir ļoti viļņaini, kad tie ataugs - pie saknēm atkal lokosies, tāpēc reizi trijos vai četros mēnešos būtu jāveic matu taisnošanas profilakse. Jāpiebilst arī, ka taisnošana nav ieteicama bērniem un jauniešiem līdz 16 gadiem, jo tad mats vēl līdz galam nav izveidojies un rezultāts nav paredzams. Iztaisnojot matus, cirtainas galvasrotas īpašnieki var iegūt līdz pat 10 centimetriem garākus matus. Turklāt nost ar mītiem - šo procedūru labprāt izmanto arī vīrieši!

Cik tas maksā?

Pirmreizējā permanentā matu taisnošana ar hennu salonā "HairBaltic" maksā no Ls 69 īsiem matiem līdz Ls 129 par ļoti gariem matiem. Man ir vidēja garuma mati, tāpēc procedūra izmaksāja ap Ls 89. Atjaunošanas procedūra, kad taisno matus tikai pie saknēm, ir par 40% lētāka.

Kas ir henna?

Lavsonija (lawsonija inermis) - galvenais hennas komponents. Mati sastāv no 80% olbaltumvielu (keratīns), kas ir ideāls savienojums ar hennu un pašlaik labākais atklājums matu veselībai.

Pateicoties lavsonijai, novājināti mati kļūst veselīgi, stipri un spīdīgi. Henna ir lielisks antibakteriāls un dezinficējošs līdzeklis, spējīgs attīrīt galvas ādu no netīrumiem, ārstē slimības (niezi, blaugznas, iekaisumus), lietojams arī psoriāzes profilaksei. Galvas āda un mati kļūst veseli.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu