Mednis nepabeidz maču; tenisisti noslēdz sekmīgo Deivisa kausa dueli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisists Rūdolfs Medins svētdien Daugavpilī veselības problēmu dēļ nepabeidza vienspēles maču, pēc kura Latvijas izlase noslēdza sev sekmīgo Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas dueli ar Monako.

Latvija pēc pirmās dienas bija vadībā ar rezultātu 3-0, kas jau ļāva garantēt panākumu summā.

Svētdien pirmajā vienspēlē Mednis jau mača sākumā nokļuva iedzinējos ar 0-3 cīņā pret Lukasu Katarinu. Latvijas tenisists nejutās labi, un viņam bija grūti ar elpošanu.

Mednis centās turpināt maču, taču vēlāk izlēma pārtraukt cīņu, kas tika noslēgta pie rezultāta 2-5.

Abas komandas izlēma, ka svētdien otro vienspēli nespēlēs, un Latvijas izlase dueli noslēdza ar 3-1 savā labā.

Latvija sasniegusi otro kārtu, kur jūlija vidū sacentīsies ar Baltkrieviju, kas ar 3-1 pārspējusi Ēģipti. Ja izdosies sasniegt trešo kārtu, tajā Latvijas izlasei būs jāspēlē pret Dānijas un Somijas dueļa uzvarētāju.

Savukārt Monako izlasei, cīnoties par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā, būs jātiekas ar Ēģipti.

Pirmie divi mači duelī tika aizvadīti piektdien, kad Mārtiņš Podžus ar 7-6 (7:5), 6-4, 7-6 (8:6) pieveica Romēnu Arnodo, bet Miķelis Lībietis ar 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 pārspēja Benžamēnu Balerē, gūstot savā karjerā pirmo vienspēļu uzvaru Deivisa kausā.

Savukārt sestdien notikušajā dubultspēlē M.Podžus un Lībietis ar 6-3, 6-2, 7-5 droši pieveica Arnodo un Balerē.

Latvijas izlasei atkal nepalīdz ranga līderis Ernests Gulbis. Tā kā viņš Deivisa kausā nespēlēja arī pērn, valsts vadošajam tenisistam vairs nav izredžu spēlēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Latvijas izlase ar Monako iepriekšējo reizi savā starpā spēkojās 2013.gada aprīlī, kad Latvija izbraukumā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas cīņā bija pārāka ar 3-2. Toreiz Latvijai palīdzēja arī Gulbis, kurš izlasē pēdējā laikā gan nav spēlējis.

Pērn jūlijā Latvija nosargāja vietu otrajā grupā, atklātā kortā Liepājā ne bez problēmām ar 3-2 pieveicot ne pārāk spēcīgo Madagaskaru.

Savukārt 2014.gadā Latvija trešo reizi vēsturē spēlēja Deivisa kausa pirmajā grupā, tomēr atkal nespēja tajā saglabāt vietu. Izšķirošajā duelī Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās Zviedrijai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja arī 2008. un 2010. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu