Irākas ziemeļos iebrukuši 10 000 Turcijas karavīru video (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas ziemeļos, kur izvietotas kurdu nemiernieku bāzes, iebrukuši 10 000 Turcijas sauszemes spēku karavīru, ziņo Turcijas mediji.

Turcijas armijas pārstāvji ziņo, ka iebrukums sākts vakar vakarā un karavīri Irākas teritoriju pametīšot, "cik drīz vien iespējams", kad būšot "sasniegti visi noteiktie mērķi".

"Turcijas bruņotie spēki, ņemot vērā Irākas teritoriālās integritātes un stabilitātes lielo nozīmi, atgriezīsies mājās īsākajā iespējamajā laikā pēc tam, kad būs sasniegti to mērķi," Turcijas armijas vadība citēta oficiālajā mājaslapā.

Plašajā operācijā iesaistījušās arī militārās lidmašīnas.

Irākas valdība pagaidām no komentāriem atturas, norādot, ka par iebrukumu vēl nav oficiāli informēta. Turcijas amatpersonas savukārt norāda, ka valstij saskaņā ar starptautiskajām tiesībām ir tiesības uzbrukt kurdu nemiernieku kaujiniekiem, kas patvērušies Irākas ziemeļos un uzbrukuši objektiem Turcijas teritorijā un nogalinājuši cilvēkus.

Irākas valdība ieilgušajā konfliktā vairākkārt lūgusi Turciju ar nemierniekiem risinājumu meklēt diplomātiskā ceļā. Liela daļa sabiedrības, kas šokēta par nemiernieku patvaļu, atbalsta militāru iebrukumu Irākas ziemeļos. Turcija jau 1990. gados pret aizliegtās Kurdistānas strādnieku partijas (PKK) spēkiem veikusi vairākas vērienīgas militārās operācijas. ASV, Turcija un Eiropas Savienība PKK atzinusi par teroristisku organizāciju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu