Jauns kriminālromāns: 3 slepkavības, 1 aizdomās turamais, neviena pierādījuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Kontinents» laidis klajā godalgotā kriminālromānu rakstnieka Pītera Džeimsa (Peter James) darbu «Nāvējoši dzīvs» («Not Dead Enough»), kurā ir daudz trāpīgu dialogu, patīkamu tēlu un spilgtu epizodisku Braitonas nepatīkamākās puses parādību.

Naktī, kad Braiena Bišopa sieva tika noslepkavota, pats Bišops sešdesmit jūdžu attālumā savā dzīvoklī gulēja gultā. Vismaz tā šķiet detektīvam Rojam Greisam, kuram uztic izmeklēt skaistās, jaunās Braitonas augstākās sabiedrības dāmas Keitijas Bišopas slepkavību... Drīz vien Greiss ir spiests secināt, ka Bišops paveicis neiespējamo – atradies divās vietās vienlaikus.

Vai kāds uzdodas par viņu? Vai arī viņš ir ļoti gudrs melis? Pūlēdamies atklāt, kas slēpjas aiz Bišopu ārēji respektablās dzīves fasādes, Greiss drīz noprot, ka ne viss ir tā, kā sākumā šķitis. Brīdī, kad izmeklētājs uzzina vairāk, viņa paša privātās pasaules vārīgā stabilitāte traucas pretī iznīcībai.

Godalgotais kriminālromānu rakstnieks Pīters Džeimss, ir arī vairāku filmu producents un scenāriju autors. Rakstnieka romāni ir pārtulkoti trīsdesmit valodās, un pēc trīs Pītera Džeimsa darbu motīviem ir uzņemtas filmas. Autors saņēmis vairākus starptautiskus prestižus apbalvojumus, tostarp Krimi-Blitz gada labākā kriminālromānu autora balva, Prix Polar International un Le Grand prix de littérature.

«Nāvējoši dzīvs»
«Nāvējoši dzīvs» Foto: publicitātes

Pīters Džeimss ir producējis vairākas filmas, to vidū arī filmu «Venēcijas tirgonis» ar Alu Pačīno, Džeremiju Aironsu un Džozefu Fiensu galvenajās lomās. Latvijā izdotie Pītera Džeimsa romāni «Partneris», «Slepkavība tiešraidē» un citi jau guvuši stabilu lasītāju atzinību.

www.peterjames.com

«Kārtējais satriecošais Lielbritānijas iecienītākā kriminālromānu autora darbs,» tā «Daily Mirror».

«Šo grāmatu nav iespējams nolikt neizlasītu,» tā «Daily Express».

No angļu valodas tulkojis Uldis Šēns, vāka dizains Artūrs Zariņš, 544 lpp.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu