Muzikāla izrāde visai ģimenei "Momo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atjaunotā versijā pirmizrādi Rīgas Bērnu un jauniešu muzikālajā teātrī RīBēJa MuTe piedzīvoja Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes muzikālā izrāde visai ģimenei "Momo".

Jaunus, mūsdienīgus dziesmu aranžējumus izrādei veidojuši Jānis Ķirsis un Jānis Liepiņš. Izrāde veidota pēc vācu autora Mihaela Endes darba „Momo” motīviem. Izrādi brīnumainu darīs burvju mākslinieku Daces un Enriko Pecoli gādātie lāzeru efekti.

Savulaik pirmizrāde notika 1987. gadā Latvijas Nacionālajā teātrī. Izrādes „Momo” galvenā varone Momo ir meitene, kurai svarīgas ir cilvēciskas attiecības. Viņa atklāj pilsētiņas ļaudīm, cik vērtīgi ir pavadīt brīvo laiku sarunās ģimenē, ar draugiem, rotaļās un priekā par apkārtējo pasauli. Turpretī pilsētiņas iedzīvotāji, kuriem galvenais ir paveikt pēc iespējas vairāk, ir ar mieru atdot savu brīvo laiku Pelēkajiem kungiem, kas pieteikušies to “uzkrāt vērtīgākai izlietošanai”. Rezultāts – visi nonākuši īstā “vāveres ritenī”, kurā dzīves temps ir tik straujš, ka neatliek laika emocionālai un garīgai atelpai. Cilvēks kļūst par “padarāmo darbu” vergu. Vai Momo izdosies uzveikt Pelēkos kungus un atdot pilsētiņas ļaudīm brīvo laiku, lai ikviens varētu dzīvot cilvēciskām attiecībām piepildītu dzīvi, kas baro un bagātina mūsu dvēseli?

Vai mēs protam apstāties savu darbu ritmā un būt kopā ar ģimeni, satikties ar draugiem, apstāties un baudīt ziemu, pavasari, vasaru, rudeni un visu to, ko pasaule mums sniedz? Izrādes personāži Pelēkie kungi un pilsētiņas iedzīvotāji domāja, ka tas ir zemē nomests, veltīgi izšķiests laiks. Vai mūsu sabiedrība un Tu domā tāpat?

Mūzikas autors – Zigmars Liepiņš Dziesmu vārdu autore – Māra Zālīte Režisore un skatuves redakcijas autore – Mirdza Zīvere Galvenajā lomā - Līga Vītiņa vai Aija Dzērve (Momo). Izrādē piedalās: Uldis Norenbergs, Varis Vētra, Leonīds Grabovskis, Juris Frīnbergs, Dainis Porgants, Anna Šteina, Agnese Kalniņa, Modris Astičs, Andrejs Možeiko, Olafs Upenieks, Māris Jonovs, VEF Kultūras pils bērnu pašdarbības kolektīvi “Zelta sietiņš”, ”Momo” u.c.

Mūzikas aranžijas – Jānis Ķirsis un Jānis Liepiņš Scenogrāfija – Jānis Jansons Kostīmi – Evija Dāboliņa Horeogrāfijas – Baiba Šteina, Edīte Ābeltiņa un Dace Adviljone

Izrādes: 18. aprīlis 14:00 26. aprīlis 12:00

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs (VEF Kultūras pils kases telefons - 67828529) vai internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 5,00. Uz izrādi aicinām vecākus ar bērniem vecumā no 5 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu