Vorobjovs nosauc tikai 21 uzvārdu (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs ceturtdienas vakarā paziņoja valstsvienības sastāvu dalībai pasaules čempionātā, kas jau piektdien sāksies Rīgā.

Latvijas izlases sastāvā pagaidām ir iekļauts tikai 21 hokejists no 23 iespējamiem - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un desmit uzbrucēji.

No sākotnēji prognozējamā sastāva dalībai pasaules čempionātā nav pieteikti uzbrucēji Grigorijs Panteļejevs un Aleksandrs Ņiživijs. Kā norādīja Latvijas izlases menedžeris Māris Baldonieks, Panteļejevs šobrīd "nejūtoties vesels", bet Ņiživijs vienā no izlases treniņiem guva savainojumu un vēl nav pilnībā atlabis.

Bez Grigorija Panteļejeva?
Bez Grigorija Panteļejeva? Foto: AFI

Pēc Baldonieka teiktā, ar hokejistu pieteikšanu "nav kur steigties un jebkuru spēlētāju varam pieteikt divas stundas pirms spēles". Tāpēc visi spēlētāji, kas piedalās izlases treniņos un nav šajā pieteikumā, saglabā izredzes dalībai pasaules čempionātā.

Latvijas izlase pasaules čempionātā, kas rīt sāksies Rīgā, ielozēta vienā grupā ar Čehiju, Somiju un Slovēniju. Rītvakar pulksten 21.15 mūsu hokejisti turnīra atklāšanas spēlē mērosies spēkiem ar pasaules čempioniem čehiem.

Čehijas izlases lielākās zvaigznes ir vārtssargs Milans Hnilička, kurš vairākas sezonas ir spēlējis Nacionālajā hokeja līgā, NHL spēlējošie aizsargi - Tomašs Kaberle, Martins Škoula un Davids Vibronijs, kā arī šajā pašā līgā spēlējošie uzbrucēji - Martins Erats un Patriks Štefans. Pavisam Čehijas izlasē būs astoņi NHL spēlējošie hokejisti.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā Rīgā

Vārtsargi: Mārtiņš Raitums, Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis. Aizsargi: Arvīds Reķis, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Māris Jass, Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Kaspars Astašenko, Aleksandrs Jerofejevs. Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Mārtiņš Cipulis, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Miķelis Rēdlihs, Viktors Bļinovs, Aleksejs Širokovs, Juris Štāls, Herberts Vasiļjevs, Lauris Dārziņš. Latvijas izlases kandidāti: Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Edgars Žaltkovskis, Aleksandrs Macijevskis, Arturs Kulda, Jānis Andersons, Ervīns Muštukovs.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu