Vairāki Rīgas domes deputāti startēs Saeimas vēlēšanās (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki Rīgas domes frakciju deputāti nolēmuši kandidēt rudenī gaidāmajās 9.Saeimas vēlēšanās, bet daži pauduši, ka noteikti nevēlas startēt vēlēšanās.

Partijas "Jaunais laiks" frakcija gatavo projektu par kandidātiem Saeimas vēlēšanās. Šobrīd iekļauti Rīgas domnieki Olafs Pulks, Ivars Gaters un Baiba Brigmane, sacīja pašvaldības frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Apvienības "Dzimtene" deputātu frakcijas priekšsēdētājs Viktors Kalnbērzs informēja, ka pats vēl svārstoties par lēmumu startēt valdības vēlēšanās, savukārt tajās pavisam droši gatavību kandidēt izteikuši frakcijas pārstāvji Mihails Gavrilovs, Modris Lujāns un Sergejs Žuravļovs. Domniece Marika Žuravļova šobrīd pārdomājot, vai kandidēt šajās vēlēšanās.

No Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Rīgas domes deputātu frakcijas Saeimas vēlēšanās varētu kandidēt tās biedri Dainis Īvāns, Jānis Karpovičs, Māris Tralmaks, Andrejs Vilks un Juris Zaķis, sacīja frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, kurš nenoliedza arī savu kandidatūru.

"Vienīgais LSDSP Rīgas pašvaldības frakcijas biedrs, kurš, šķiet, šobrīd vairāk plāno biznesu, nevis aktīvu politisko darbību Saeimā, ir Gundars Bojārs, tādēļ arī, visticamāk, nekandidēs šajās valdības vēlēšanās," pauda Dinevičs.

Frakcijas "Jaunais centrs" deputāti savukārt visi esot gatavi kandidēt Saeimas vēlēšanās, informēja priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs un piebilda, ka gan Leonīds Kurdjumovs, gan Mihails Kameņeckis, gan Igors Pimenovs, gan Viktors Gluhovs, gan viņš pats būtu piemēroti kandidāti.

Deputātu frakcijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" priekšsēdētāja Natālija Jolkina informēja, ka Saeimas vēlēšanās varētu startēt aptuveni puse no Rīgas domē pārstāvētajiem deviņiem deputātiem, tomēr neizpauda, kuri tie varētu būt. Galīgo lēmumu frakcija pieņems jūnija sākumā, un pēc tam partija publiskošot savus kandidātus valdības vēlēšanām. Jolkina atzina, ka viņa varētu kandidēt vēlēšanās, tomēr par to vēl lems frakcijas biedri.

Pārējās Rīgas domes frakcijas pagaidām par savu pārstāvju kandidatūrām Saeimas vēlēšanās nav lēmušas.

"Tautas partijas" frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš sacīja, ka neviens no tās biedriem nav izteicis vēlmi kandidēt vēlēšanās, arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājam Jānim Birkam šāda informācija par savas frakcijas biedriem nebija zināma. Viņš pats atzina, ka Saeimas vēlēšanās noteikti nekandidēs.

Latvijas Pirmās partijas (LPP) deputātu frakcijas vadītājs Jānis Zaržeckis arī neplāno startēt vēlēšanās, jo ievēlēts Rīgas domē, tādēļ "uz diviem krēsliem būtu grūti sēdēt". Viņš nezināja, vai kāds cits no domē ievēlētajiem LPP deputātiem varētu kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu