Priekšpiedziņas auto cīņas Nordšleifē turpinās (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nirburgringas Nordšleifi daudzi ar auto ražošanu saistīti uzņēmumi uzskata par labāko vietu un iespēju, kā parādīt un pierādīt savas produkcijas veiktspēju.

Pēdējā laikā pasaules mediju slejās Nordšleifes vārds vairākkārt izskanējis pēc jaunu priekšpiedziņas auto rekordu uzstādīšanas. Vispirms šā gada martā zem astoņu minūšu atzīmes spēja «palīst» Seat Leon Cupra. Bet jau drīz vien, kamēr vētra ap jauno sasniegumu nebija norimusi, 20 kilometrus garajā «zaļajā ellē» ieradās francūži ar Renault Megane RS un rekordu pārsita.

Renault rekords noturējās ilgāk, taču nu ir pārspēts par veselām 10 sekundēm, un to paveica modificēts MINI Cooper John Cooper Works. Vācu tūninga kompānijā Schirra pārbūvētais auto ir sagatavots braukšanai slēgtā sacīkšu trasē, taču tas drīkst piedalīties arī koplietošanas satiksmē. Tā arī ir automobiļa panākumu atslēga.

Koši oranžais automobilis ir jaudīgāks un vienlaikus arī vieglāks par standarta MINI Cooper JCW. Atsakoties no aizmugurējā sēdekļa un tā vietā uzstādot drošības rāmi, standarta stiklus aizstājot ar polikarbonāta analogiem, izņemot no salona nevajadzīgo aprīkojumu, ir panākts svara samazinājums par 175 kilogramiem līdz 1005 kg. Ja nebūtu papildu aerodinamisko elementu, svars būtu vēl mazāks.

Vienlaikus Schirra speciālisti ir veikuši arī citus tehniska rakstura uzlabojumus. Tā, piemēram, 1,6 litru turbo motora jauda no 211 ZS ir palielināta līdz 290 ZS, uz priekšējās ass ir uzstādīts mehāniskais pašbloķējošais diferenciālis, Cooper JCW sportiskās piekares vietā ir uzstādīta vēl sportiskāka un arī izplūdes sistēma ir cita. Schirra MINI JCW GTS saķeri ar ceļu nodrošina Dunlop Direzza 03G riepas.

To, kādi ir minētā automobiļa dinamikas rādītāji dragreisa taisnē, Schirra nenorāda, taču sniegums Nordšleifē ir pietiekami pārliecinošs - 20 kilometru distance veikta 7 minūtēs un 44 sekundēs. Līdzšinējais Renault Megane 275 Trophy-R rekords tādējādi ir pārspēts par 10 sekundēm, 2007.gada Lamborghini Gallardo Superlegera - par 2 sekundēm, bet parastais karstais MINI - par 50 sekundēm, atzīmē Motor.ru.

Schirra MINI JCW GTS
Schirra MINI JCW GTS Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu