"Baltijas pērli" atklās ar filmu "Maskava, es tevi mīlu!" (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20.oktobrī Rīgā, Kongresu namā, ar filmas "Maskava, es tevi mīlu!" seansu tiks atklāts kinofestivāls "Baltijas pērle", šodien preses konferencē informēja festivāla ģenerāldirektore Marina Lipčenko.

"Baltijas pērle" Rīgā notiks no 20.oktobra līdz 26.oktobrim, un tās laikā Kongresu namā un kinoteātrī "Rīga" tiks rādīta 31 filma.

Lipčenko piebilda, ka festivālā gaidāmas arī divas kino naktis - viena no tām būs veltīta provokācijām, bet otras nakts tēma būs neprāts.

"Festivālā tikpat kā nebūs tā saucamā "vieglā kino", taču programmā iekļautās filmas skatītājam garantēs māksliniecisku baudījumu," par "Baltijas pērlē" iekļautajām kinolentēm preses konferencē izteicās kinokritiķe Dita Rietuma.

Festivāla atklāšanai izraudzīta filma "Maskava, es tevi mīlu", kuru veido 18 Krievijas režisoru īsmetrāžas darbi - 18 asprātīgi, romantiski un aizkustinoši stāsti, kuros izskan daudzveidīgi mīlestības apliecinājumi Maskavai. Filma ir kinoantoloģiju cikla "Mīlestības pilsētas" turpinājums.

"Maskava, es mīlu tevi!"
"Maskava, es mīlu tevi!" Foto: publicitātes

Preses konferencei radio ēterā pievienojās filmas "Maskava, es tevi mīlu!" aktieris Dmitrijs Djuževs, režisori Jegors Končalovskis, Artjoms Mihalkovs, Oļegs Fomins un producents Jurijs Glocers.

Glocers pauda gandarījumu par to, ka festivālu atklās viņa producētā filma "Maskava, es tevi mīlu!".

"Skatītājam filma sniegs gan pozitīvas emocijas, gan radīs iespaidu par Maskavu," kinolenti īsumā komentē Glocers.

Festivālā būs skatāma filmu izlase no Kannu kinofestivāla 2009. un 2010.gada programmas, tostarp arī "Zelta palmas zara" ieguvēja 2010.gadā - Spānijas, Taizemes, Vācijas, Lielbritānijas un Francijas kopražojums "Tēvocis Bunmē, kurš spēja atcerēties savas iepriekšējās dzīves", filmas no Venēcijas kinofestivāla, kinolentes par 20.gadsimta mūzikas elkiem - Džonu Lenonu, Seržu Geinsbūru un Īanu Djurī un citi kinodarbi.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu