Jūrmalas domnieki cits citu vaino visdažādākajos grēkos (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lemjot par Jūrmalas mēra Romualda Ražuka (PS) atbrīvošanu no amata, Jūrmalas domes deputāti debašu laikā cits citu vainoja visdažādākajos grēkos.

Izskanēja dažādi apvainojumi, netrūka asumu un nebija tālu no rupjībām. Savu artavu deva arī klausītāji no pārpildītās zāles, kuri dauzīja kājas pret grīdu, svilpa un ik pa brīdim izkliedza dažādas replikas.

Deputāts Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), kurš uzstājās pirmais, norādīja, ka Ražuks izpelnījies deputātu neuzticību, jo esot bijis ļoti viltīgs un godkārīgs. Ančāns vēlāk arī pieminēja, ka Ražuks esot bijis klāt pie Latvijas Tautas frontes šķelšanās. Reaģējot uz to, skatītāju zālē Ančānu nosauca par meli, aicināja iet prom no zāles, ieteica aizvērt muti, kā arī

domnieks tika nodēvēts par "prātu izkūkojušu veci, kuram jāiet pensijā".

Deputāte Larisa Loskutova (SC) savā uzrunā norādīja, ka pilsētas mērs varot būt tikai tas, kuru atbalsta deputātu vairākums, un tagad Ražuks šo atbalstu esot zaudējis.

Loskutova Ražuku vainoja arī vairāku labi apmaksātu amatu izveidošanā, interešu konflikta izraisīšanas pieļaušanā un nevajadzīgā komiteju skaita palielināšanā.

Pret to iebilda deputāts Zigurds Starks (TP), kurš dažādi slavēja Ražuku un norādīja uz viņa kādreizējiem nopelniem. "Jāņem vērā šīs lietas, nevis tas, kuram visvairāk krimināllietu," teica Starks.

Domnieks Juris Visockis (JL) izteica dažādus pārmetumus deputātiem, kuri darbojoties tikai savu interešu vārdā un pat gatavi "velnam dvēseli pārdot". Visockis arī vainoja vicemēru Māri Dzenīti pašvaldības resursu izmantošanā privātas avīzes izdošanai, kā arī pārmeta deputātei Dzintrai Homkai, ka viņa mainījusi koalīciju interešu dēļ uzņēmumā "Dubultu šķelda".

Pati Homka šos apvainojumus noliedza un norādīja, ka Ražuks savas valdīšanas laikā "mainījis seju" un piekopis noslēpumainu vadības stilu nelielā domubiedru grupā.

Bijušais mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") savā runā norādīja, ka Jūrmalas domes problēmas ir galvenokārt deputātu personisko ambīciju dēļ.

Munkevics atgādināja, ka jau pirms trim mēnešiem viņš brīdinājis, ka Ražuka tiekšanās pēc mēra amata ir kā siers peļu slazdā. Viņš pauda cerību, ka pēc šīs dienas deputātu ambīcijas tiks pieslāpētas un varēs strādāt normāli.

Deputāts Gatis Truksnis norādīja, ka nekas neesot līdz galam balts vai melns un patiesība šeit esot pa vidu. "Mēs skrienam no viena grāvja otrā," teica Truksnis, piebilstot, ka vēl esot iespējams kopā strādāt.

Pats Ražuks skaidroja, ka viņš vēlējies mainīt situāciju domē un izveidot citu kārtību, tādēļ pametis Munkevica koalīciju. Pēc viņa teiktā, trīs mēnešu laikā cilvēki jau sākuši ticēt, ka Jūrmala atdzims un izdosies salauzt korupcijas mugurkaulu. Ražuks uzsvēra, ka Munkevica klans esot ļoti spēcīgs un ka pēc viņa iznākšanas no cietuma deputāti tikuši ietekmēti un daļēji ar varu pievienoti viņa klanam.

Savukārt Dzenīti Ražuks nodēvēja par "lielu tēviņu ar pusaudža prātu", kurš brīžiem nedomā, ko dara.

Ražuks norādīja, ka nevarot saprast Homkas nodevību, kura personisko interešu dēļ pametusi koalīciju. Ražuks daļēji vainoja arī sevi, ka neizdevās noturēt stabilitāti koalīcijā. "Ceru, ka Jūrmalas atmoda vēl nāks un šī pilsēta kļūs par Latvijas zelta āderi. Mēs esam, būsim un izdzīvosim par sarūgtinājumu saviem oponentiem!" sacīja Ražuks.

Dzenītis savā runā atzina, ka Ražuks esot labs orators un demagogs un esot arī pierādījis, ka pats ir melis. Dzenītis Ražukam pārmeta pārāk lielu varas koncentrēšanu vienās rokās.

"Rarara-žuks ir bezmugurkaulnieks, kas pakļaujas dažiem "Jaunā laika" (JL) biedriem. Viss, kas notiek Jūrmalā, saistīts ar JL," teica Dzenītis, piebilstot, ka līdzīgi, kā ir aizliegta komunistiskā partija, Jūrmalā būtu jāaizliedz partija JL.

Arī Dzenītis izpelnījās daudz svilpienu un pārmetumu no zāles puses.

Kā ziņots, Jūrmalas domes deputāti šodien no pilsētas mēra amata atcēla Ražuku, kurš šajā amatā pabija vien dažus mēnešus.

Par Ražuka atbrīvošanu no mēra amata nobalsoja astoņi deputāti, bet pret bija septiņi. Kopā balsoja 15 domnieki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu