Ražuku atbrīvo no Jūrmalas mēra amata (119)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jūrmalas domes deputāti šodien no pilsētas mēra amata atcēla Romualdu Ražuku (PS), kurš šajā amatā pabija vien dažus mēnešus. Plkst. 22 lems par jaunu mēru.

Par Ražuka atbrīvošanu no mēra amata nobalsoja astoņi deputāti, bet pret bija septiņi. Kopā balsoja 15 domnieki.

Ārkārtas sēde par jaunā mēra iecelšanu būs šovakar plkst.22.

Jaunā koalīcija pagaidām nenorāda, kurš tiks virzīts par mēra amata kandidātu.

Domnieks Māris Dzenītis sacīja, ka viņam padomā esot savs kandidāts, bet tā vārdu viņš negribot izpausts, jo savulaik viņš kā kandidātu izvirzījis Ražuku, un tas izrādījies neveiksmīgi.

Neoficiāli tiek minēts, ka mēra amata kandidāts varētu būt vai nu Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC) vai Larisa Loskutova (SC). Iepriekš kā iespējamais kandidāts mēra amatam tika minēts arī Dzenītis.

Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms trīsarpus mēnešiem, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas").

Jau ziņots, ka astoņi Jūrmalas domes deputāti augusta beigās Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata. Pieprasījumu parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis, Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un Dzintra Homka.

Jautājums par Ražuka atbrīvošanu no mēra amata tika iekļauts kārtējās domes sēdes darba kārtībā 2.septembrī. Tomēr Ražuks sēdes laikā paziņoja par tās pārtraukšanu uz nedēļu, norādot, ka jāsagaida tiesas lēmums par drošības līdzekļa maiņu kukuļdošanā apsūdzētajam deputātam, bijušajam mēram Munkevicam. "Nevar būt drošs, ka Munkevicam ir deputāta tiesības balsot, tādēļ izsludinu pārtraukumu sēdē līdz 9.septembrim plkst.16," teica Ražuks.

Vakar tiesa nolēma aizliegt Munkevicam tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos. Savukārt lūgtais aizliegums tuvoties kukuļdošanas lietas lieciniecei deputātei Ivetai Blauai (JL) vai citiem pašvaldības deputātiem Munkevicam nav piemērots, līdz ar to viņš var piedalīties domes sēdēs.

Dokumenta parakstītāji nav oficiāli nosaukuši jauno mēra amata kandidātu. Neoficiāli tiek pieļauts, ka tas varētu būt vicemērs Dzenītis, kurš gan  norādīja, ka pēc šī amata "neraujas".

Par Jūrmalas mēru Ražuks kļuva 20.maijā, gāžot no šī amata Munkevicu.

Kā ziņots, Munkevics mēra amatu zaudēja arī 2008.gada 10.oktobrī, kad viņa vietu ieņēma Ģirts Trencis (TP). Munkevics mēra amatu atguva pēc pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā, bet to atkal zaudēja šā gada 20.maijā.

Komentāri (119)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu