Tiesa lems par drošības līdzekli Ivanovas slepkavības lietā aizturētajam vīrietim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas rajona tiesa šodien plkst. 14 plāno lemt par drošības līdzekli Ludvigam Antonovam, kurš 7.janvārī tika aizturēts aizdomās par zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību.

Antonovam Rīgas rajona tiesa 8.janvārī kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Pēc tam, 23.janvārī, arī apgabaltiesa nemainīja uz aizdomu pamata par slepkavību aizturētā vīrieša drošības līdzekli.

Antonova advokāts Egons Rusanovs toreiz pēc tiesas sēdes norādīja, ka viņa klients paturēts apcietinājumā aizdomās par slepkavību laupīšanas nolūkā. Neoficiāla informācija liecinot, ka policija Antonovu tur aizdomās par mēģinājumu iekļūt Ivanovas dzīvesvietā, taču uzņēmēja viņu pārsteigusi nesagatavotu, tālab nācies sievieti nošaut. Advokāts norādīja, ka viņa izpratnē "par pasūtījuma slepkavību šeit runas nav".

Aizdomās turamais tiesā sevi par vainīgu neatzina.

Rusanovs toreiz žurnālistiem norādīja, ka, "pēc ļoti neoficiālas informācijas", šajā lietā varētu būt vēl arī citi aizdomās turamie.

Pie Antonova nav atrastas Ivanovai piederošas mantas, savukārt par ķīmiskās ekspertīzes rezultātiem no aizdomās turamā roku nomazgājumiem Rusanovam informācijas nav.

Telekompānija "TV3" iepriekš ziņoja, ka vienīgais nozieguma aculiecinieks - kāds iekšlietu sistēmā savulaik strādājis cilvēks - prokuratūrā ir vērsies ar iesniegumu, kurā norādījis, ka slepkavam bijusi citāda miesasbūve nekā aizturētajam Antonovam. Tāpat aculiecinieks esot norādījis uz policijas kļūdām lietas izmeklēšanā.

Arī Ivanovu ģimenes advokāts Guntars Antoms iepriekš paudis šaubas, ka romu jeb čigānu tautības cilvēks varētu izdarīt pasūtījuma slepkavību. Latvijas romu apvienības "Nēvo Drom" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Berezovskis norādījis, ka, "pārzinot čigānu kultūru, tradīcijas, likumus, vēsturi (..) kā pasaulē, tā arī Latvijā, neesmu dzirdējis vai lasījis, ka čigānu cilvēks varētu pastrādāt algotu slepkavību".

Tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, kuru policija nekomentē, liecina, ka aizturētā saistību ar noziegumu apliecinot likumsargu veiktās analīzes, arī uz viņa rokām konstatēti šaujampulvera kvēpi, kādi parasti paliek pēc šāviena.

LETA jau ziņoja, ka Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagastā savas privātmājas pagalmā. Tiesībsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957.gadā dzimušo Antonovu, kurš vairākus gadus ir pavadījis ieslodzījuma vietās.

Policisti uzreiz pēc slepkavības izvirzīja divas galvenās versijas - vai nu tas bijis laupīšanas uzbrukums, vai arī slepkavība saistīta ar sievietes uzņēmējdarbību. Tiek pētīta arī versija, vai slepkavība nevarētu būt saistīta ar nogalinātās vīra - daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieka Igora Ivanova - uzņēmējdarbību un viņa pagātni, kā arī iespēja, ka slepkavībai ir personiski motīvi.

Kā atzīst iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP), pirms slepkavības Ivanovai tuvi cilvēki policijā vērsušies ar iesniegumu, ka viņas drošības "situācija ir nepatīkama". Saņemot šādu iesniegumu, policija esot atbilstoši reaģējusi, uzsvēra ministrs, izmeklēšanas interesēs atsakoties sniegt sīkāku informāciju par iesnieguma saturu.

Ivanovai bija romantiskas attiecības ar koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoru Ojāru Grasmani, un tieši viņš vēl pirms slepkavības policiju esot informējis par iespējamajiem draudiem. Ivanovi bija sagatavojuši visus šķiršanās dokumentus. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" ziņoja, ka Ivanovam un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa un pēc tam Grasmanis gandrīz piekauts. Tieši pēc šiem notikumiem viņš vērsies policijā.

Patlaban Grasmanis izīrējis savu Rīgas dzīvokli, bet pats, visticamāk, devies uz ārzemēm, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Koncertaģentūras pārstāve Agrita Bikaviņa aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka Grasmanis izvēlējies pašlaik neatklāt savu atrašanās vietu. Laikraksts "Diena" ziņo, ka viņš varētu būt Spānijā.

Ivanovas slepkavības naktī viņas mājā mītošie suņi - Kaukāza aitu suns un rotveilers - ar kādas, visticamāk, ēdienam piejauktas ķīmiskas vielas palīdzību bijuši aizmidzināti, vēstīja laikraksts "Čas". Kā atzīmē laikraksts, tas liecina, ka slepkavība varētu būt plānota ilgi un rūpīgi, turklāt slepkavības organizētāji labi pazinuši upura dzīvesvietu, par ko liecinot arī fakts, ka pirms slepkavības tikusi atslēgta īpašuma apsardzes signalizācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu