Gada TV zvaigznes - Sipeniece un Domburs (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Latviešu biedrības namā vakar paziņoti Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) rīkotā konkursa Gadskārtējās prēmijas televīzijā un radio uzvarētāji 12 nominācijās. Viņi saņēma naudas prēmijas un mākslinieka Induļa Urbāna veidotās balvas.

Sumina labākos žurnālistus Rīgas Latviešu biedrības namā vakar paziņoti Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) rīkotā konkursa Gadskārtējās prēmijas televīzijā un radio uzvarētāji 12 nominācijās. Viņi saņēma naudas prēmijas un mākslinieka Induļa Urbāna veidotās balvas.

«Es biju šokā, uzzinājis, ka Latvijā ir 27 televīzijas un 32 radiostacijas. Domāju, ka nav neviena šai zālē, kas tās visas būtu redzējis vai dzirdējis,» - tā balvu pasniegšanas svinīgo ceremoniju iesāka šā vakara vadītājs, Latvijas Televīzijas raidījuma Zebra veidotājs Pauls Timrots. Katru gadu pavasarī NRTVP sumina aizvadītā gada labākos žurnālistus Latvijas televīzijās un radiostacijās, un šogad konkurss Gadskārtējās prēmijas televīzijā un radio tika rīkots jau devīto reizi.

Paralēli 12 nominācijām tika pasniegtas arī balvas par mūža ieguldījumu: televīzijā - grimētājai Asjai Strēlei jeb Āķim, kā viņu mīļi sauc viņas kolēģi, bet radio - Valdai Kalnrozei jeb vienkārši Rozītei. Viņa Latvijas Radio strādā jau kopš 1945. gada.

«Galvenais nav uzvarēt, galvenais ir uzvarēt tajā vienīgajā, visnozīmīgākajā spēlē,» atzīts par Gada radio zvaigzni, teica populārais Latvijas Radio žurnālists Gunārs Jākobsons. Uz ko Baiba Sipeniece, kļuvusi par Gada televīzijas zvaigzni, smaidot atzina:

«Latvijas mērogā vārds «zvaigzne» skan ar nelielu ironijas piedevu, bet man jau tas nāk tikai par labu...»

Manāmi uztraukusies par žūrijas atzinību bija muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, kas saņēma balvu Gada raidījums - par radioraidījumu No putekļainā plaukta, Jānim Zāberam 70. «Es laikam biju vienkārši iemīlējusies savā varonī, un vēl joprojām esmu. Tāpēc ceru, ka šī balva palīdzēs man piepildīt vēl vienu sapni - uzrakstīt grāmatu par Jāni Zāberu,» viņa saviļņoti teica.

Savukārt mūsu slavenais hokejists Normunds Sējējs, kas bija uzaicināts pasniegt balvu vēl vienam Gada raidījumam radio (komerciālās vietējās un reģionālās Latvijas raidorganizācijās), vaļsirdīgi atzina, ka ir iemaldījies ne tai pasākumā... Tāpēc, pasniedzis balvu Radio Daugavai, viņš pasākuma norises vietu steigšus atstāja.

Šogad konkursam NRTVP saņēma kopumā 115 pieteikumus: 48 no radio, 67 no televīzijas raidorganizācijām un producentu grupām, un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz konkursa darbu vērtēšanā bija ieviests jauninājums: televīzijas un radio darbus vērtēja divas atsevišķas žūrijas. Televīzijas komisijā darbojās NRTVP locekles Dārija Juškeviča, Dzintra Geka un Una UlmeĖSila; žurnālistes Baiba Strautmane un Ieva Benfelde; scenogrāfs Andris Freibergs un kinokritiķis Agris Redovičs.

Radio komisijas sastāvā bija NRTP priekšsēdētāja vietniece Brigita Stroda; NRTVP locekļi Andris Jakubāns un Imants Skrastiņš; rakstniece Māra Svīre, Radio Skonto programmu direktors Valdis Melderis; žurnālists un SIA Ef-Ei programmu direktors Andrejs Trokša un režisors Andrejs Migla.

Noslēguma pasākums tika veidots sadarbībā ar producentu aģentūru Lamont, bet pasākuma režisors bija Dailes teātra režisors Dž. Dž. Džilindžers. Neatkarīgā viņu gan nekur nemanīja, vienīgi ievēroja, ka par pasākuma veiksmīgu norisi satraukti rūpējās viņa draudzene Binnija Ārberga. Savukārt šī pasākuma organizatores, vērojot balvu pasniegšanas ceremonijas viesus, savā starpā sprieda: «Neviens nav sapucējies, atnākuši kā uz šašliku balli...» Bet to, kā tas viss izskatījās, jums būs iespējams vērot sestdien, 29. aprīlī, pulksten 22.10 Latvijas Televīzijas 1. programmā.

NRTP gada balvas rezultāti

Televīzijā:

* Gada raidījums (jebkurā žanrā) - I grupa (sabiedriskās raidorganizācijas un tajās darbojošies neatkarīgie producenti un to grupas) - Vakara intervija (SIA Labvakar)

* Gada raidījums (jebkurā žanrā) - II grupa (komerciālās nacionālās un Rīgas reģionālās Latvijas raidorganizācijas un tajās darbojošies neatkarīgie producenti un to grupas) - Latvijas miljonāri (Beta Fakts, SIA TV3 Latvia)

* Gada raidījums (jebkurā žanrā) - III grupa (komerciālās vietējās un reģionālās Latvijas raidorganizācijas un tajās darbojošies neatkarīgie producenti un to grupas) - Karstais punkts (Krista Tuča, SIA Valmieras TV)

* Gada televīzijas zvaigznes - Baiba Sipeniece un Jānis Domburs

Radio:

* Gada raidījums (jebkurā žanrā) - I grupa (sabiedriskās raidorganizācijas un tajās darbojošies neatkarīgie producenti un to grupas) - No putekļainā plaukta, Jānim Zāberam 70 (Daiga Mazvērsīte)

* Gada raidījums (jebkurā žanrā) - II grupa (komerciālās nacionālās un Rīgas reģionālās Latvijas raidorganizācijas un tajās darbojošies neatkarīgie producenti un to grupas) - Īpašie hīti (Ēriks Niedra, SIA FIT FM)

* Gada raidījums (jebkurā žanrā) - III grupa (komerciālās vietējās un reģionālās Latvijas raidorganizācijas un tajās darbojošies neatkarīgie producenti un to grupas) - Točka kipenija (Radio Daugavai)

* Gada labākais ziņu sižets - Kāpēc Latvijā tik bieži bez vēsts pazūd bērni? (Uldis Āboliņš, Latvijas Radio)

* Gada radio zvaigznes - Lia Guļevska un Gunārs Jākobsons (Mikrofons 2005)

Balvas par mūža ieguldījumu:

* Televīzijā - Asja Strēle

* Radio - Valda Kalnroze

Žūrija ir piešķīrusi arī 3 speciālbalvas:

* Režisoram Armandam Zvirbulim - par augstu māksliniecisko līmeni raidījumu veidošanā

* Raidījumam Brīnumzeme - humora izjūtas tālākai izkopšanai

* Raidījumam Vides fakti (sižets par Barkavas aleju) - par asi publicistisku redzējumu

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu