Par LPP/LC Rīgas nodaļas vadītāju ievēlē Ameriku (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien par Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" (LPP/LC) Rīgas nodaļas vadītāju vienbalsīgi tika ievēlēts Rīgas domnieks Andris Ameriks, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Atklātā balsojumā tika apstiprināta arī partijas Rīgas nodaļas valde 33 cilvēku sastāvā. Starp valdes locekļiem ir vairāki pazīstami esošie un bijušie politiķi, piemēram, Naturalizācijas pārvaldes vadītāja Eiženija Aldermane, premjera padomnieks Georgs Lancmanis, baletmeistars Aivars Leimanis, bijusī Rīgas domniece Aija Poča, bijusī "Pasažieru vilciena" vadītāja Linda Baltiņa, sabiedrības integrācijas lietu sekretariāta darbiniece Irina Viņņika, Saeimas deputāts Vjačeslavs Stapaņenko, vicemērs Almers Ludvigs un citi.

Dibināšanas sanāksmē tika apstiprināts LPP/LC Rīgas nodaļas nolikums, kas paredz, ka nodaļa nav juridiska persona, bet tai var būt partijas vārdā atvērts savs rēķins bankā un nošķirta manta. Nodaļas uzdevums ir piedalīties Saeimas un Rīgas domes vēlēšanās, izvirzot deputātu kandidātus un aktīvi iesaistoties pirmsvēlēšanu kampaņās. Nodaļas pienākums būs arī pārraudzīt LPP/LC biedru darbu galvaspilsētā.

Nodaļas biedriem katru mēnesi būs jāmaksā biedra nauda, kas ierindas biedriem un kandidātiem būs ne mazāka par latu mēnesī, visu līmeņu deputātiem - vismaz pieci lati, bet valdes locekļiem - ne mazāk kā desmit lati mēnesī. Ja biedra nauda nebūs samaksāta sešus mēnešus pēc kārtas, biedrs tiks izslēgts no partijas.

Uzrunā sapulcē partijas līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers brīdināja, ka atrašanās nodaļas valdē vai Rīgas domes frakcijā vēl negarantē, kas šis cilvēks tiks iekļauts partijas deputātu kandidātu sarakstā nākamajās Rīgas domes vēlēšanās.

Atsevišķu ieteikumu aktivizēt savu darbību un informēt par tās rezultātiem rīdziniekus no Šlesera saņēma trīs partijas biedri - vicemērs Ludvigs, frakcijas priekšsēdētājs Ameriks un sabiedrībā pazīstamais deputāts Jānis Zaržeckis. Ja neviens no viņiem nebūs apliecinājis sevi kā spējīgs Rīgas mēra amata kandidāts, par kandidēšanu vēlēšanās domāšot pats Šlesers.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu