Jūrmalas dome lems par Ražuka atbrīvošanu (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas dome šodien atkārtotā sēdē plāno lemt par pilsētas mēra Romualda Ražuka (PS) atbrīvošanu no mēra amata.

Jau ziņots, ka astoņi Jūrmalas domes deputāti augusta beigās Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata. Pieprasījumu parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis, Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un Dzintra Homka.

Jautājums par Ražuka atbrīvošanu no mēra amata tika iekļauts kārtējās domes sēdes darba kārtībā 2.septembrī. Tomēr Ražuks sēdes laikā paziņoja par tās pārtraukšanu uz nedēļu, norādot, ka jāsagaida tiesas lēmums par drošības līdzekļa maiņu kukuļdošanā apsūdzētajam deputātam, bijušajam mēram Munkevicam. "Nevar būt drošs, ka Munkevicam ir deputāta tiesības balsot, tādēļ izsludinu pārtraukumu sēdē līdz 9.septembrim plkst.16," teica Ražuks.

Vakar tiesa nolēma aizliegt Munkevicam tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos. Savukārt lūgtais aizliegums tuvoties kukuļdošanas lietas lieciniecei deputātei Ivetai Blauai (JL) vai citiem pašvaldības deputātiem Munkevicam nav piemērots, līdz ar to viņš var piedalīties domes sēdēs.

Ja Munkevics var balsot, tad domes opozīcijai ir astoņas balsis, un ar to pietiek Ražuka gāšanai no mēra amata.

Dokumenta parakstītāji nav oficiāli nosaukuši jauno mēra amata kandidātu. Neoficiāli tiek pieļauts, ka tas varētu būt vicemērs Dzenītis, kurš gan norādīja, ka pēc šā amata "neraujas".

Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts Munkevics.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu