Hokejisti spēlē galda hokeju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Spraigā cīņā un īstā hokeja gaisotnē šodien aizritēja tradicionālais galda hokeja turnīrs, kas katru gadu notiek pirms pasaules hokeja čempionāta.

Latvijā šo turnīru uzņēma "Hansabanka". Ar Latvijas Valstsvienības hokejistiem un U-18 izlases hokejistiem "hokejā bez ledus" spēkiem mērojās mediju pārstāvji un "Hansabankas" galda hokeja izlase.

Valstsvienības pārstāvji turējās braši – Herberts Vasiļjevs tika ceturtdaļfinālā, taču uzvaras laurus plūca mediju pārstāvji – 1. un 3. vietu ieguva portāla TVNET pārstāvji - Jānis Žilde un Māris Prombergs, savukārt 2.vietā ierindojās Dāvis Kalniņš no portāla "Esports".

Dzimšanas dienā – trauma

Diemžēl ne visiem spēlētājiem vakar bija laiks un iespēja saviesīgiem pasākumiem. Kopā ar izlasi Saules akmenī nevarēja ierasties Viktors Ignatjevs, kurš rīta treniņā guva ļoti nopietnu savainojumu – vingrinājuma laikā viņam virsū uzkrita Miķelis Rēdlihs. Remdinot sāpes, komandas ārsts Jānis Kvēps aizsargam iedeva pretsāpju injekcijas, un tūlīt pēc treniņa Viktors tika nogādāts mājās:

"Neko iepriecinošu nevaru pateikt – cietušas ir ceļgala sānu saites, bet to, kāda vaina tieši ir, mēs uzzināsim tikai šodien. Tagad cenšamies viņam sarunāt magnētisko rezonansi, tad arī uzzināsim, cik nopietns ir šis savainojums. Taču man ir aizdomas, ka nekā laba tur nav un, iespējams, Ignatjevs čempionātā nevarēs spēlēt. Pēcpusdienā sazinājos ar Viktoru, un viņš teica, ka, ejot taisni, kāja nav tik jutīga, bet, līdzko jāsper solis pa labi vai pa kreisi, tā jūtamas sāpes," negadījumu ar Ignatjevu atstāsta izlases ārsts Jānis Kvēps.

Ignatjevs jau savā pirmajā pārbaudes spēlē ar Somiju pierādīja, ka ir stabils izlases aizsargs, un bija viens no kandidātiem uz izlases kapteiņa amatu, taču vakar savā dzimšanas dienā saņēma ļoti nepatīkamu dāvanu, un, visticamāk, pasaules čempionāts viņam ies secen.

Pret Dāniju ar Naumovu

Kā jau iepriekš bija paredzams, uz pārbaudes spēli ar Dāniju tiek vesti divi vārtsargi. Tiesa, viņu vidū nav pēdējās divās spēlēs sevi apliecinājušā Mārtiņa Raituma, taču tas nenozīmē, ka viņš ir atstumts vistālākajā rezervē. Uz Dāniju tiek vesti Sergejs Naumovs un Edgars Masaļskis, un droši vien vārtos stāsies Naumovs.

"Treneri grib pārliecināties, kādā formā šobrīd ir Naumovs, un visticamāk, ka tieši viņš sargās vārtus pret dāņiem. Treniņos Sergejs strādā ļoti cītīgi, un izskatās, ka viņš līdz čempionātam sasniegs ļoti labu formu. Arī mums, treneriem, pēc iespējas ātrāk jātiek skaidrībā, kuri vārtsargi tiks pieteikti čempionātam, un arī pašiem vārtsargiem vajadzīga skaidrība. Ja turpmākās nedēļas laikā nenotiks nekas ārkārtējs, viens vārtsargs pasaules čempionātam jau ir zināms, un tas ir Raitums," situāciju vārtsargu minikomandā raksturo viņu treneris Vitālijs Samoilovs.

Sprukts uzvar Vorobjovu

Kopš vakardienas kopā ar izlasi trenējas arī abi Somijas čempioni Jānis Sprukts un Kaspars Astašenko. To, ka pašreiz labākā sportiskajā formā ir Sprukts, uzbrucējs pie hokeja galda pierādīja arī Latvijas izlases galvenajam trenerim Pjotram Vorobjovam. Simboliskajā spēlē, kurā iemetienu veica Hansabankas valdes priekšsēdētājas vietnieks Uģis Zemturis, Spukts ātri vien pārspēja savu šābrīža darba audzinātāju. Zaudējis šajā spēlē, Vorobjovs nosauca to spēlētāju uzvārdus, kuri dosies uz pārbaudes spēli Dānijā, taču nosaukto vidū Sprukta nebija.

"Ne jau tāpēc, ka Sprukts mani uzvarēja galda hokejā, neesmu viņu iekļāvis sastāvā spēlei ar Dāniju. Domāju, ka Spruktam Somijas čempionātā ir bijusi pietiekami liela spēļu prakse, tāpēc nolēmām, ka viņam nenāks par ļaunu lieka atpūtas diena. Esmu iecerējis, ka pēc atgriešanās no Dānijas Sprukts varētu ieņemt vietu blakus Panteļejevam un Cipulim. Izskatās, ka esam jau tikuši skaidrībā ar vienu uzbrucēju trijnieku. Visticamāk, ka nejauksim Tambijeva, Semjonova, Ņiživija maiņu. Joprojām savās vietās paliek Rēdlihs, Bļinovs un Širokovs, taču šajā trijniekā vēl iespējamas korekcijas.

***

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi:

Sergejs Naumovs 77 174 2,25 13

Edgars Masaļskis 39 89 2,28 4

* aizvadītās spēles, zaudētie vārti, vidēji spēlē zaudētie vārti, sausās spēles

Aizsargi:

Arvīds Reķis 50 4+5 40

Agris Saviels 37 2+1 32

Atvars Tribuncovs 124 11+12 120

Māris Jass 5 0+0 6

Guntis Galviņš 20 0+2 10

Georgijs Pujacs 40 2+5 16

Kaspars Astašenko 40 5+7 40

Aleksandrs Jerofejevs 24 2+3 38

Jānis Andersons 5 0+0 0

Uzbrucēji:

Grigorijs Panteļejevs 117 28+32 77

Edgars Žaltkovskis 4 0+0 2

Mārtiņš Cipulis 49 8+9 22

Leonīds Tambijevs 190 62+77 136

Aleksandrs Semjonovs 193 49+39 207

Aleksandrs Ņiživijs 143 22+44 44

Herberts Vasiļjevs 31 4+10 20

Juris Štāls 25 3+4 8

Lauris Dārziņš 6 1+1 0

Aleksejs Širokovs 63 9+5 32

Viktors Bļinovs 31 0+4 29

Miķelis Rēdlihs 38 6+4 39

Kaspars Daugaviņš 3 1+0 0

* spēles izlasē, vārti + piespēles, soda minūtes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu