Aberdeen notur neizšķirtu pret Bayern

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Aizvadītas UEFA kausa atlikušās 1/16 fināla spēles. Lielākā pārsteiguma autore ir Skotijas komanda Aberdeen, kas cīnījās neizšķirti ar titulēto Minhenes Bayern no Vācijas.

Pirmais puslaiks Skotijas pilsētā Aberdīnā tika aizvadīts patiesi aizraujošā cīņā, jo spēles temps bija ļoti augsts. Bayern futbolistiem radās labas iespējas pirmajiem gūt vārtus, taču ar Lukas Toni un Kristiana Lella raidījumiem galā tika mājinieku vārtsargs Džeimijs Langfīlds.

Neiesit tu, iesit tev - apstiprinājās 24. minūtē, kad 18 gadus vecais anglis Džošs Vokers saņēma piespēli no Omatsona Aluko un no soda laukuma robežas iegrieza bumbu Mikaela Rensinga sargātajos vārtos - 1:0.

Piecas minūtes vēlāk Miroslavs Kloze, izmantojot Toni piespēli, panāca izlīdzinājumu, un, tuvojoties puslaika pārtraukumam, minheniešiem radās vēl dažas iespējas gūt vārtus, taču tos guva Aberdeen futbolisti. 41. minūtē izmantojot labu komandas biedra piespēli, savu meistarību demonstrēja Aluko, noslēdzot pirmo puslaiku ar 2:1.

Otrajās 45 minūtes Vācijas klubs atdzīvojās un tika par to atalgoti. 55. minūtē Ze Roberto centrējumu ar roku bloķēja aizsargs Alans Maiburijs, un mača galvenais tiesnesis piešķīra "pendeli" uz Aberdeen vārtiem.

Pie bumbas devās Bayern pussargs Hamits Altintops, taču turka raidījumu atvairīja Langfīlds. Futbolists savu kļūdu laboja, pirmais piesteidzoties pie bumbas un raidot bumbu vārtos no tuva attāluma - 2:2. Turpinājumā Minhenes futbolisti izveidoja bīstamus momentus, taču vārtus nespēja gūt, kas sola viņiem grūtu cīņu pēc nedēļas savās mājās.

No citām spēlēm jāatzīmē Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma pēdējās vietās esošā Boltonas Wanderers uzvara pār vienu no Spānijas čempionāta līderēm Madrides Athletico ar 1:0. Uzvaru nesošos vārtus 74. minūtē boltoniešu labā guva senegālietis El Hadži Diufs.

Itālijas Fiorentina tikai ar milzu pūlēm spēja tikt galā ar norvēģu Rosenborg futbolistiem. Spēlējot viņiem neierasti aukstajā Norvēģijas klimatā, florencieši guva minimālu uzvaru ar 1:0. Vārtus viņu labā 16. minūtē iesita rumānis Adrians Mutu.

Nākamās spēles UEFA kausā tiks aizvadītas nākamtrešdien un ceturtdien.

Pārējās spēlēs Zurich - Hamburger SV 1:3 Slavia - Tottenham Hotspur 1:2 Benfica - Nurenberg 1:0

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu