Straujuma atbalstītu biroju vai dzīvokļu ierīkošanu Stūra mājā (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzskata, ka Stūra mājas saglabāšanai viens no risinājumiem varētu būt biroju vai dzīvokļu ierīkošana.

Straujuma šodien žurnālistiem atzina, ka Igaunijā jau ir īstenots šāds risinājums - piesaistot privāto investoru, ēka ar līdzīgu vēsturi ir pārveidota par biroju un dzīvokļu ēku, atstājot arī telpas muzejam. Viņasprāt, tas būtu labs risinājums arī Stūra mājai.

«Iespējams, ka tas būtu labs risinājums, ja atrastu kādu, kurš gatavs pirkt šo māju, atstājot pagrabu un pirmo stāvu muzejam,» atzina valdības vadītāja.

Viņa atgādināja, ka savulaik ministrijām tika piedāvāts kādai pārcelties uz šo ēku, taču neviena nav piekritusi.

Straujuma gan pati atzina, ka viņai šajā ēkā atrasties ir neomulīgi, un diezin vai kāds tur gribētu uzturēties ilgstoši.

Tomēr ēkas saglabāšanai investors ir jāmeklē.

Jau ziņots, ka valdība šodien atbalstīja 22 225 eiro piešķiršanu izstādes «Stūra māja. Lieta nr. 1914/2014» darbības turpināšanai. Tajā skaitā 16 885 eiro paredzēti telpu pielāgošanai darbībai ziemas sezonā Stūra mājas 1.stāvā un pagrabstāvā un 5340 eiro - Latvijas Okupācijas muzejam ekspozīcijas darbības nepieciešamajam aprīkojumam.

Patlaban notiek diskusijas par to, ko darīt ar ēku pēc projekta «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014» noslēgšanās 19.oktobrī. Ēkas nākotnei veltītajā diskusijā «Pārkrāsosim?» tika piedāvāts, ka Stūra mājai varētu piesaistīt kādu no muzejiem, piemēram, Latvijas Okupācijas muzeju, Latvijas Tautas frontes muzeju vai Barikāžu muzeju, vai arī objektā ieinteresētas nevalstiskās organizācijas (NVO), tomēr skaidrības par Stūra mājas nākotni vēl nav.

«Rīga 2014» aicinājusi pieņemt valstisku lēmumu par Stūra mājas saglabāšanu. Stūra māju saglabāt aicinājusi Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. Ēkas atbalstam tiek vākti paraksti arī sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv». Iniciatīvā valdība aicināta veidot ilgtermiņa plānu Stūra mājas saglabāšanai Rīgā.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu