Naumovs pret dāņiem Dānijā (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pēc Latvijas hokeja izlases vārtsargu trenera Vitālija Samoilova sniegtās informācijas, mūsu komandas vārtus piektdien pārbaudes spēlē pret Dāniju sargās Sergejs Naumovs.

Pirmo spēli pirms pasaules čempionāta izlases rindās aizvadīs arī uzbrucēji Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs un aizsargs Kaspars Astašenko.

Kā norādīja Samoilovs, izredzes spēlēt pasaules čempionātā Rīgā joprojām saglabā visi trīs, to skaitā arī Edgars Masaļskis un pārbaudes spēļu patīkamākais atklājums Mārtiņš Raitums. Visi trīs šobrīd esot vienādās pozīcijās, un nav izslēgts, ka visi trīs arī tiks pie spēlēšanas.

"Visi trīs vārtsargi ir ļoti labi, labi trenējas, bet šajā mačā vajag pārbaudīt Naumovu," konkretizēja Samoilovs.

"Pašlaik izlasei nav vārtsarga numur viens," Samoilovs apliecināja, ka būtisks zaudējums ir Artūra Irbes atteikums spēlēt Rīgā savainojuma dēļ. "Irbe ne vienu vien pasaules čempionātu ir nospēlējis ļoti labi, daudzos svarīgos mačos ielaidis tikai vienus vārtus. Zinot, kā spēlē Latvijas izlase, tas bija ļoti labi."

Starp izlases kandidātiem joprojām ir atrodams arī jaunā "Liepājas metalurga" vārtsargs Ervīns Muštukovs, kurš turpina trenēties un vajadzības gadījumā būs gatavs iekļauties izlases sastāvā.

Pirmo treniņu kopā ar izlasi šodien aizvadīja arī centra uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš kopā ar aizsargu Kasparu Astašenko sestdien kļuva par Somijas čempioniem.

Foto: hpk.fi

"Treniņš bija nedaudz garāks kā parasti, un puiši teica, ka būs grūtāk. Neliels nogurums pēc Somijas ir, pēdējās spēles bija nozīmīgas un smagas, bet tagad jau ir normāli," teica Sprukts* (att.), kam spēle pret Dāniju būs pirmā Latvijas izlases rindās, gatavojoties pasaules čempionātam.

"Vēl dažas dienas, un būs labi. Negribu prognozēt spēles [ar dāņiem] iznākumu, bet vairāk domāsim par savu spēli. Arī komandā viss ir kārtībā, visi ir gatavi. Šī bija mana labākā sezona karjerā," atzina Sprukts, kurš rītdienas mačā, visticamāk, ieņems Edgara Žaltkovska vietu pirmajā maiņā līdzās Mārtiņam Cipulim un Grigorijam Panteļejevam.

Rīt uz Dāniju dosies arī aizsargs Kaspars Astašenko, kam tā būs pirmā spēle izlasē pēc lielāka pārtraukuma. Pirmo maču kopš Turīnas olimpiskajām spēlēm "sarkanbaltsarkano" rindās aizvadīs arī centra uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kas vienā no komandas treniņiem bija savainojis ceļgalu, bet tagad atkal ir ierindā.

"Celis vēl drusku sāp, bet izskatās, ka labāk vairs nebūs. Man divas dienas bija pilni treniņi, un ceļgals tur un, cerams, turēs," savu pašsajūtu raksturoja Vasiļjevs, kurš uzskata, ka jaunā galvenā trenera Pjotra Vorobjova vadībā izlases stils ir nedaudz mainījies - vairāk darba aizsardzībā un vārtu priekšā.

Herberts Vasiļjevs.
Herberts Vasiļjevs. Foto: AFI

"Vairs nav jāmēģina spēlēt vienam pret vienu, bet gan jānosedz laukums, jo cieša spēle viens pret vienu pasaules čempionātā pret tādām komandām kā Čehija, Somija, Krievija "neies cauri". Latvija tādā spēlē tiks apspēlēta," teica uzbrucējs. "Jātaisa aizsardzības cietoksnis."

Latvijas un Dānijas izlašu spēle piektdien notiks Kopenhāgenas pievārtē Rodovrē un sāksies pulksten 21.00 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlases sastāvs pret Dāniju

Vārtsargi: Sergejs Naumovs, rezervē - Edgars Masaļskis.

1. maiņa: Arvīds Reķis - Agris Saviels, Grigorijs Panteļejevs - Edgars Žaltkovskis - Mārtiņš Cipulis. 2. maiņa: Atvars Tribuncovs - Māris Jass, Leonīds Tambijevs - Aleksandrs Semjonovs (C) - Aleksandrs Ņiživijs. 3. maiņa: Georgijs Pujacs - Guntis Galviņš, Miķelis Rēdlihs - Viktors Bļinovs - Aleksejs Širokovs. 4. maiņa: Kaspars Astašenko - Aleksandrs Jerofejevs, Juris Štāls - Herberts Vasiļjevs- Lauris Dārziņš. Rezervē - Kaspars Daugaviņš, Jānis Andersons.

*Pēc trenera ieteikuma Jānis Sprukts tomēr uz Dāniju nebrauc, bet Latvijas izlases sastāvā iekļausies pārbaudes spēlē ar Šveici 2. maijā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu