Sabiedriskie mediji prasa papildu astoņus miljonus latu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskie mediji – Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio (LR) – nākamā gada budžetā prasa papildu astoņus miljonus latu.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots pastāstīja, ka televīzija lūgusi valdību, kas otrdien sākusi darbu pie nākamā gada budžeta, paredzēt LTV nedaudz virs septiņiem miljoniem latu, kas ir divreiz vairāk, nekā ir LTV šā gada budžets. LTV aprēķinājusi, ka likuma izpildei sabiedriskajai televīzijai vajadzīgi aptuveni 14 miljoni latu.

Papildu finansējums nepieciešams, lai paplašinātu oriģinālraidījumu skaitu, kā arī palielinātu darbinieku atalgojumu. LTV vēlas paplašināt raidījumus bērnu auditorijai un jauniešiem, tostarp arī veidot jaunus seriālus, kā arī programmas vājdzirdīgajiem.

"Viens no galvenajiem uzsvariem ir jaunas programmas nodrošināšana un uzņēmuma pamatlīdzekļu atjaunošana," minēja Kots.

Apelē pie algu palielinājuma

LTV vēlas palielināt arī atalgojumu darbiniekiem. Savulaik televīzija samazināja algas par 15%, norādot, ka tās tiks atjaunotas, tiklīdz būs iespējams. Arī LR vēlas palielināt atalgojumu saviem darbiniekiem par 20%, pavēstīja LR vadītājs Dzintris Kolāts, kurš gan drīzumā pāries darbā uz LTV Ziņu dienestu.

Kolāts sacīja, ka papildus šā gada budžetam 3,8 miljonu latu apmērā nākamgad minimāli nepieciešamā papildu summa ir 560 tūkstoši latu.

Skaidrojot papildu līdzekļu nepieciešamību, Kolāts norādīja, ka LR ir problēmas ar apsardzi, jo Valsts policija to vairs neveiks, lai gan ministrs vēl solījis par šo jautājumu runāt. Papildu finansējums nepieciešams blakustiesību maksājumiem, korespondenta uzturēšanai Briselē un atalgojumam.

"20% palielinājums atalgojumam – tā ir vidējā atpalicība no valstī vidējā līmeņa," atzina Kolāts.

Kleckins: valdība neparedz līdzekļus

Savukārt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājs Ābrams Kleckins uzsvēra, ka valdība ne reizi nav paredzējusi līdzekļus sabiedrisko mediju attīstībai.

Sabiedrisko mediju vadītāji apliecināja, ka par papildu finansējumu ar valdības pārstāvjiem būs vēl atsevišķa saruna. "Cerības ir vienmēr," teica Kots, atbildot uz jautājumu, kādas ir cerības, ka šoreiz valdība mediju vēlmes atbalstīs.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā skata nākamā gada budžeta bāzes izdevumus. Nākamgad būs pēdējais gads, kad jākonsolidē valsts budžets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu