Zatlers neatbalsta "Latvijas dzelzceļa" darbinieku algu samazināšanu (81)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers neatbalsta kompānijas "Latvijas dzelzceļš" (LDz) darbinieku algu samazināšanu un plāno to pārrunāt ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, pēc tikšanās ar LDz darbiniekiem sacīja Zatlers.

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze viesojās LDz, lai iepazītos ar uzņēmuma aktualitātēm un tiktos ar tā darbiniekiem. Tikšanās laikā Zatlers darbiniekiem solīja pārrunāt ar Ministru prezidentu iespēju uzņēmumam, kurš gūst pelņu, vēlas un var par darbu maksāt darbiniekiem vairāk, ļaut saglabāt algas, jo ieguvēji šajā gadījumā ir tieši Latvijas iedzīvotāji – ienāk nodokļu maksājumi valsts kasē.

Prezidents uzsvēra, ka LDz ir Latvijas turpmākajai attīstībai būtisks uzņēmums un tam ir iespējas progresēt kā tranzīta uzņēmumam, sniedzot ievērojamu ieguldījumu arī valsts attīstībā.

Zatlers tika iepazīstināts ar koncerna darbību, tā saimnieciskajiem rādītājiem un nākamo piecu gadu attīstības plāniem. Valsts prezidentu īpaši interesēja darbinieku situācija krīzes laikā un uzņēmuma sadarbības iespēju paplašināšana ar ostām. „Tranzīts ir tieši tas, ar ko dzelzceļš pelna, tādēļ sadarbība ar ostām ir īpaši nozīmīga, lai Latvija būtu tranzītvalsts ne tikai uz papīra, bet arī dzīvē un tas dotu pēc iespējas lielāku labumu iedzīvotājiem,” atzīmēja Zatlers.

Valsts prezidents uzsvēra, ka pozitīvi vērtē LDz spēju palielināt apgrozījumu krīzes laikā: „Uzņēmums šobrīd strādā tikpat veiksmīgi kā iepriekšējā gadā.” Savukārt LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis uzsvēra, ka uzņēmums nesaņem naudu no valsts budžeta, tomēr valstij būtu jāatbalsta infrastruktūras izveide.

Apmeklējuma laikā tika uzsvērts, ka uzņēmuma vadība aktīvi sadarbojas ar dzelzceļa darbinieku arodbiedrībām, lai uzlabotu darba apstākļus. Tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Jelgavas dzelzceļa mezgla darbinieki slavēja uzņēmuma vadību un īpaši tās rūpes par darba vidi.

Zatleres kundze vizītes ietvaros tikās ar LDz un Jelgavas dzelzceļa mezgla darbiniecēm, iepazīstoties ar sieviešu lomu dzelzceļa un uzņēmuma darbībā, kā arī ar Jelgavas dzelzceļa mezgla vēsturi. Sarunā tika uzsvērts, ka dzelzceļš tradicionāli bijis vīriešu darbības joma, tomēr sievietes, kuras to izvēlējušās par savu darbu, atzina, ka arī šajā jomā, ja tā šķiet interesanta un personai atbilstoša, iespējams veidot veiksmīgu karjeru.

Valsts prezidents uzņēmuma darbību vērtē ļoti pozitīvi, īpaši uzsverot to, ka darbinieki ir apmierināti ar savu darbu un darba apstākļiem. Vērtējot vizīti, Zatlers uzsvēra, ka šī vizīte ļāvusi viņam pilnvērtīgāk saprast to, kā uzņēmums darbojas dabā, un atzīmēja, ka brauciena laikā uz Jelgavu viņam bijusi lieliska iespēja iepazīties ar dzelzceļa stāvokli posmā Rīga - Jelgava, kā arī ar mašīnista darbu.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu