Videi draudzīgs kaitēkļu apkarotājs (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Kenijas margrietiņām un Kurzemes priedēm cīņā pret augu kaitēkļiem. Agronoms Egils Auzenbahs izgudrojis videi draudzīgu līdzekli, kas var būt noderīgs ne vien lauksaimniekiem, bet pat biroju darbiniekiem. Viņa izgudrojums nodots ekspertu vērtējumam, lai, iespējams, saņemtu atbalstu no 20 miljonu latu lielā LNT un GE Money "Zelta ideju" konkursa fonda.

Pasaulē vienīgo šādu līdzekli var izmantot gan bioloģiskajā lauksaimniecībā un mazdārziņos, gan telpaugu kaitēkļu pieveikšanai.

Tieši videi draudzīgās īpašības izgudrojumam likušas pievērst īpašu uzmanību Ilzei Jurkānei. Viņa ir viena no ekspertēm, kas vērtē "Zelta ideju" konkursam pieteiktos izgudrojumus.

Nauda agronomam noderētu, lai produkts varētu tapt sertificētā, augstiem standartiem atbilstošā ražotnē, kā arī, lai segtu dārgās izmaksas, kas nepieciešamas līdzeklī ietilpstošā skujkoku ekstrakta reģistrēšanai.

Latvijā drīkst izmantot skujkoku ekstraktu, un kopā ar Kenijas margrietiņām tas jau ir sācis karagājienu pret kaitēkļiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu