Māra Puisīte un Kārlis Broders triumfē Latvijas amatieru golfa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās junioru izlases golferi Māra Puisīte un Kārlis Broders trīs dienas "Ozo Golf Club" laukumā ilgušo cīņu noslēgumā svētdien svinēja uzvaras LMT Latvijas amatieru čempionātā, TVNET informē Latvijas Golfa federācija.

Broders kungu konkurencē bija izteikts favorīts visas trīs kārtas un paturēja čempiona titulu vēl uz gadu, savukārt 17 gadus vecā Māra Puisīte pēdējā kārtā spēja par diviem sitieniem apsteigt līdzšinējo čempioni savu vecāko māsu Kristu Puisīti.

Māra Pusīte trīs dienu summā nospēlēja ar 217 sitieniem, jeb vienu sitienu virs laukuma teorētiskās normas (+1 virs PAR). Otro vietu guvušās Kristas Puisītes rezultāts bija 219 sitieni (+3 virs PAR), bet laureātu trijnieku ar +12 virs PAR noslēdza Laura Jansone.

Saukārt Broders turnīrā finišēja ar 225 sitieniem (+9 virs PAR), par 13 sitieniem apsteidzot otro vietu dalījušos tuvākos konkurentus Miku Gavaru un Reinholdu Pīrāgu.

Pēdējā kārtā labākais rezultāts bija Pīrāgam un Mārai Puisītei, kuri saulainos, bet vējainos laika apstākļos 18 bedrītes izspēlēja ar 73 sitieniem (+1 virs PAR). Broders par uzvaru bija gandarīts, taču sarunā izteica cerību, ka nākamgad sastaps konkurentu nopietnāku pretestību. "Pēc pirmās kārtas jau bija grūti koncentrēties, jo zināju, ka arī kāds sliktāks sitiens neko daudz cīņā par uzvaru neizšķirs," viņš teica.

Savukārt Māra Puisīte bija gandarīta par panākumu spēcīgā konkurencē un priecājās, ka nedēļas laikā ir uzvarējusi divos nopietnos turnīros. Dienu pirms starta Rīgā viņa triumfēja Īslandes junioru "Masters" izcīņā. "Esmu ieguvusi pārliecību par savu spēli un ceru, ka tas man palīdzēs arī turpmāk. Nekad iepriekš karjerā man nav bijis tik veiksmīgas nedēļas," viņa teica.

Galīgo vietu sadalījumu turnīrā noteica trīs dienu summā pēc 54 bedrīšu izspēles. Svētdien golferiem bija iespēja par trāpījumu 13. bedrītē ar vienu sitienu saņemt balvā "Volvo C70" automašīnu, taču nevienam tik unikāli precīzs trāpījums nevienam neizdevās.

FAKTI: Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar Ozo Golfa klubu un čempionāta ģenerālsponsoru Latvijas Mobilais Telefons. Latvijas Mobilais Telefons ir jau ilggadējs LGF atbalstītājs. Līdz šim LMT atbalsts ir bijis sekojošām LGF programmām: Latvijas junioru izlasei, Latvijas golfa attīstības veicināšanai – jauniešiem un junioriem, Rīgas golfa skolai, kā arī Latvijas izlases startiem 2006.gada un 2008.gada Pasaules Amatieru komandu čempionātos.

Pirmais Latvijas Amatieru čempionāts notika 1995.gadā Nītvaljas golfa laukumā (Igaunijā), jo Latvijā vēl nebija sava laukuma. Par pirmajiem čempioniem kļuva Vilnis Baltiņš Jr. un Laura Kuplā. Nītvali laukums vēl trīs gadus pēc kārtas uzņēma Latvijas amatieru čempionāta dalībniekus. No 1998. līdz 2001.gadam čempionāts notika Golfa klubā Viesturi (Mārupē), savukārt kopš 2002.gada – Ozo Golfa klubā (Rīgā). Visvairāk čempionu titulus ir ieguvusi Vineta Ruka – septiņus (no 1997.-2003.gadam).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu