Jānis&Kaspars - vēsturiskais Somijas zelts! (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hpk.fi

Jānis Sprukts un Kaspars Astašenko ir kļuvuši par pirmajiem Latvijas hokejistiem, kas izcīnījuši Somijas čempiontitulu. Hēmenlinnas HPK fināla ceturtajā spēlē sestdien pārliecinoši apspēlēja "Assat" un visā sērijā triumfēja ar 3-1. Abi latvieši jau tuvākajā laikā pievienosies Latvijas izlases kandidātiem, kas turpina gatavošanos pasaules čempionātam.

Somijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē Hēmenlinnas komanda sestdien viesos ar 4:1 pieveica Pori "Assat" un sērijā līdz trīs uzvarām izrādījās pārāki ar 3-1.

Pēdējā mačā Spruktam viena rezultatīva piespēle, bet Astašenko kontā divas soda minūtes.

Jānis Sprukts.
Jānis Sprukts. Foto: hpk.fi

HPK komanda par Somijas čempioniem ir kļuvusi pirmoreiz komandas vēsturē, tādēļ divtik patīkami, ka ziemeļzemes zelta medaļas pirmoreiz ir izcīnījuši arī mūsējie.

Tālajā 1948. gadā par Somijas čempioniem gan kļuva Hēmenlinnas pilsētas komanda, taču tolaik tās nosaukums bija "Tarmo".

Sprukts "play off" spēlēs HPK komandai palīdzēja ar pavisam septiņiem punktiem - trīs vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tas bija piektais labākais rādītājs komandā un 20. rezultāts visā SM līgā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu