Nedēļas kino apskats ASV (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas nogalē Holivudas lielās kinostudijas uz ekrāniem izlaida katra veselas sešas filmas! Turklāt es pat nerunāju par tām astoņām filmām, kuras pagaidām iznākušas tikai ierobežotā apgrozījumā.

Droši vien viņi steidzās izlaist savas filmas, pirms lielie giganti, kā "Spiderman 3" un "Pirates of Caribbean 3", priecēs mūsu acis, bojās mūsu bungādiņas un ar savu lielo dūri iznīcinās visu to, kas pagadīsies ceļā. Bet vai šā gada jaunās filmas ir tā vērtas, lai tām pievērstu tādu uzmanību, nemaz nerunājot par to iznīcināšanu? 300

Diez vai tas ir īpašs pārsteigums, bet stabilu līdera pozīciju ar 24,3 miljoniem dolāru kabatā pagājušonedēļ ieņēma animāciju filma "TMNT". Kaut arī lielākā daļa kritiķu pret šo filmu izturējās gandrīz tikpat ļauni kā degviela pret Daugavas ūdeņiem, tomēr skatītāju nostalģiskās atmiņas par aizgājušām vērtībām (es gan neteiktu, ka vecās "Teenage Mutant Ninja Turtles" būtu kaut kas ļoti vērtīgs) guva virsroku. Palasot vairākas atsauksmes internetā, izskatās, ka vismaz paši skatītāji nav pārāk vīlušies. Bet mums taču daudz nevajag, vai ne?
The Shooter
80. gadu grāvējfilmu ietekmē taisītā "Shooter" ar Marku Volbergu galvenajā lomā ieņēma trešo vietu, un, kaut arī 14 miljoni nav nemaz tik maz, par ļoti iespaidīgu panākumu to nosaukt ir grūti. Droši vien tajā var vainot galvenā aktiera izvēli - no drausmīga muzikanta un CK apakšbikšu reklamētāja Marks Volbergs ir pārvērties par ļoti respektablu un talantīgu aktieri. Tomēr viņam vairāk piestāv otrā plāna lomas, kur filmas smagums nav jāuzgāž viņa pleciem. Un galu galā, Volbergs nav tas aktieris, kura dēļ skatītāji skries uz kinoteātri, pat tad, ja tik daudz uzmanības nesen bija pievērsts viņa aktierspēlei filmā "The Departed".
Reign Over Me
Par pārējiem debitantiem nav lielas jēgas runāt, jo tur nekā interesanta nav. "The Hills Have Eyes 2" izskatās, izklausās un pamatīgi ož pēc sasteigtas un tematiski tukšas šausmenes, kura mēģina iedzīvoties uz pirmās (tiešām sakarīgās) daļas panākumu rēķina. Filma "Reign Over Me", vismaz pēc reklāmas rulīšiem spriežot, bezkaunīgi sentimentāli mēģina izmantot 11.septembra traģēdiju tikai tālab, lai Ādams Sendlers visiem varētu pierādīt savas neatkārtojamās dramatiskā aktiera spējas. Puisis pat matus izaudzēja un nokrāsoja tos sirmus. Kaut kur novibrēja Staņislavska kaps...
No pirmās uz otro vietu noslīdējusi tagad jau visiem zināmā "300". Ņemot vērā filmas samērā pieticīgo budžetu un pazīstamu aktieru trūkumu, autora Frenka Millera un salīdzinoši nepieredzējušā režisora Zaka Snaidera sadarbība ir patiesībā pārsteidzošs panākums. Un vairs nav tik svarīgi, vai filma būs laba vai slikta, galvenais ir tas, ka " 300 " triumfs tagad jau, bez šaubām, dos "Warner Brothers" studijas bosiem pārliecību, ka viņi var uzticēt Zakam Snaideram visus tos miljonus "Watchmen" komiksa ekranizācijai. Tiem, kas nav lietas kursā, - minētā komiksa ekranizācija tiks veidota pēc ārkārtīgi respektabla, tematiski sarežģīta un kopumā ne pārāk popsīga komiksa, kuru jau vismaz desmit gadu laikā mēģināja adaptēt tādi grandi kā Terijs Giljamss, Pols Grīngrāss un Darens Aranofskis.

Nedēļas nogales top 15 ASV (23.-25.marts 2007)
Filmas nosaukumsNedēļasIeņēmumi miljonos $Kopējie ieņēmumi
1.TMNT1$24.2m$24.2m
2.3003$19.8m$161.7m
3.Shooter1$14.5m$14.5m
4.Wild Hogs4$13.8m$123.3m
5.The Last Mimzy1$10.0m$10.0m
6.The Hills Have Eyes 21$9.6m$9.6m
7.Premonition2$9.5m$31.6m
8.Reign Over Me1$7.4m$7.4m
9.Pride1$3.5m$3.5m
10.Dead Silence2$3.4m$13.2m
11I Think I Love My Wife2$2.7m$10.0m
12Bridge to Terabithia6$2.3m$78.8m
13Ghost Rider6$1.6m$113.2m
14Amazing Grace5$1.4m$16.7m
15The Namesake3$1.3m$2.6m
Nākamnedēļ kinoteātros:
Blades of Glory

Bērnu piedzīvojumu multfilma "

Meet the Robinsons

", par kuru es jums diemžēl nemācēšu neko pastāstīt, jo neesmu pats to vēl redzējis. Starp citu, no 30.marta to sāks izrādīt arī Rīgā. Talantīgā scenāriju autora Skota Frenka debija režijā ar filmu "The Lookout", kas izskatās pēc maza, intīma, bet lieliska trilerīša ar komēdijas elementiem. Vils Ferels mūs atkal smīdinās komēdijā "

Blades of Glory

", filma stāsta par piedzīvojumiem daiļslidošanas aprindās. Es brīnos, ka kino eksistē jau vairāk nekā simt gadus, bet tikai tagad kādam ienāca prātā uztaisīt filmu par tik pateicīgu tēmu. Kura no šīm filmām nopelnīs visvairāk?

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu