Kamerons sola uzņemt 3D filmu par iezemiešiem (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinorežisors Džeimss Kamerons (James Cameron) paziņojis, ka šogad atgriezīsies Brazīlijā, lai uzņemtu trīsdimensiju (3D) filmu par Amazones iezemiešiem, kuri pretojas milzīga dambja būvniecībai bailēs, ka tiks appludinātas cilšu zemes.

"Es vēlos atgriezties, lai satiktos ar Kaiapo cilts līderiem," laikrakstam "Folha de Sao Paulo" atklāja kanādiešu režisors.

"Es vēlos uzņemt 3D filmu par viņu dzīvi un kultūru,"

pavēstīja Kamerons, kura zinātniskās fantastikas supergrāvējs "Avatar" ("Avatars") stāsta par miermīlīgu citplanētiešu tautu, kura uz planētas Pandora dzīvo harmonijā ar dabu, taču ir spiesta cīnīties ar iekarotājiem no zemes.

Kamerons jau ir apmeklējis Amazones apgabalu divas reizes, lai izrādītu atbalstu iezemiešu ciltij un uzņemtu īsfilmu par viņu pretošanos aizsprosta būves projektam uz Šingu upes. Īsfilma tiks iekļauta filmas "Avatar" ("Avatars") DVD, kurš tiks izdots ap Ziemassvētkiem.

Brazīlijas prezidents Luišs Inasiu Lula da Silva pagājušonedēļ deva atļauju uzsākt hidroelektrostacijas aizsprosta būvi uz Šingu upes. Tiek plānots, ka darbs tiks uzsākts šā gada beigās vai 2011.gada sākumā.

Projekta pretinieki apgalvo, ka tas nav ekonomiski dzīvotspējīgs un izraisīs 16 000 cilvēku pārvietošanu, jo radīs plūdu draudus 500 kvadrātkilometru lielā teritorijā. Savukārt valdība apgalvo, ka iezemiešu zemes netiks apdraudētas un ir iztērēti miljoni, lai samazinātu aizsprosta ietekmi uz sabiedrību un vidi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu