Tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu Munkevicam (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst.15 Jūrmalas pilsētas tiesa lems par papildu drošības līdzekļu piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas"), pastāstīja Munkevica advokāts Aivo Leimanis.

Lūgumu Munkevicam piemērot papildu drošības līdzekļus tiesai izteikusi Jūrmalas domes deputāte Iveta Blaua (JL), kura ir lieciniece krimināllietā, kurā apsūdzēts Munkevics. Blaua iepriekš atklāja, ka tiesai viņa lūgusi Munkevicam liegt tuvoties viņai un Jūrmalas domes ēkai tuvāk par 100 metriem.

Arī prokurore Velta Zaļūksne Jūrmalas pilsētas tiesai nosūtījusi ierosinājumu piemērot papildu drošības līdzekļus kukuļdošanā apsūdzētajam Munkevicam.

Prokurore pagājušajā nedēļā saņēma Blauas iesniegumu, kurā viņa sūdzas par ietekmēšanu no Munkevica puses.

Iepazīstoties ar Blauas iesniegumu, Zaļūksne pauda viedokli, ka Blauas iesniegumā minētie apstākļi liecina par nepieciešamību apsūdzētajam Munkevicam papildus piemērot vairākus drošības līdzekļus. Prokurore gan nevēlējās atklāt, konkrēti kādus drošības līdzekļus Munkevicam lūgts piemērot.

Likums nosaka: "Ja deputāts Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā piemērota procesuālā piespiedu līdzekļa vai veselības stāvokļa dēļ trīs mēnešus pēc kārtas nav piedalījies domes sēdēs, viņa pilnvaras var apturēt, pieņemot attiecīgu domes lēmumu (..)." Likumdošanā gan nav skaidri noregulēts, ka šādos gadījumos, kad domes deputāts ir apsūdzēts kriminālprocesā, tiesa vai cits procesa virzītājs varētu apturēt vēlētas pašvaldības amatpersonas pilnvaras, bet šajā gadījumā, piemēram, Munkevicam tiesa varētu piemērot aizliegumu tuvoties noteiktām personām, proti, Blauai, kā arī aizliegumu izbraukt no valsts.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā līdz 9.septembrim tika pārtraukta Jūrmalas domes sēde, kurā bija plānots lemt par Romualda Ražuka (PS) atcelšanu no Jūrmalas mēra amata.

Kā toreiz norādīja Ražuks, viņš saņēmis informāciju, ka Jūrmalas tiesā tiks skatīta lieta par papildu drošības līdzekļu piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam Munkevicam.

"Nevar būt drošs, ka Munkevicam ir deputāta tiesības balsot, tādēļ izsludinu pārtraukumu sēdē līdz 9.septembrim plkst.16," teica Ražuks.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu