Šovakar pasniegs prestižās "Mercury" balvas (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, 7. septembrī, Londonā notiks ikgadējās prestižās "Mercury" balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tiks apbalvots gada labākais un interesantākais britu mūzikas ieraksts, ziņo ārzemju prese.

Šogad uz balvu, kas tagad saucas "Barclaycard Mercury Prize", pretendē 12 jaunas plates. Starp nominantiem ir gan veterāns Pols Velers (Paul Weller), gan jaunie britu mūzikas atklājumi "The XX" un "Mumford & Sons".

Katru gadu kopš 1992. gada, kad par labāko britu albumu tika atzīts grupas Primal Scream albums "Screamadelica", notiek mūzikas speciālistu aptauja par gada spilgtākajiem un interesantākajiem britu mūzikas ierakstiem.

Par bukmeikeru favorītu šogad kļuvis leģendārā "The Jam" līdera Pola Velera jaunais albums "Wake Up The Nation",

kas prognozēs apsteidzis jauno londoniešu "The XX" debiju "XX". Par trešo iespējamo uzvarētāju bukmeikeri min Kendalas pilsētiņas artpopa kolektīva "Wild Beasts" otro studijas plati "Two Dancers", bet ceturto - folkmūzikas jauno zvaigzni Lauru Marlingu (Laura Marling) un viņas "I Speak Because I Can".

Vismazākās iespējas uzvarēt tiek dotas britu soulmūzikas dziedātājai Korinai Beilijai Rejai (Corinne Bailey Rae), reperim Dizijam Raskalam (Dizzee Rascal) un džeza trio "Kit Downes Trio".

Pols Velers
Pols Velers Foto: AFP/LETA

Biffy Clyro "Only Revolutions"

Corinne Bailey Rae "The Sea"

Dizzee Rascal "Tongue N' Cheek"

Kit Downes Trio "Golden"

Foals "Total Life Forever"

I Am Kloot "Sky At Night"

Laura Marling "I Speak Because I Can"

Mumford And Sons "Sigh No More"

Paul Weller "Wake Up The Nation"

Villagers "Becoming A Jackal"

Wild Beasts "Two Dancers"

The XX "XX"

Pagājušogad balvu negaidīti saņēma jaunā britu hiphopa zvaigzne Spīča Debella (Speech Debelle) par albumu "Speech Therapy". Citus gados šo balvu ieguva "Elbow", "Klaxons", "Arctic Monkeys", "Antony and the Johnsons", "Franz Ferdinand", "PJ Harvey", "Pulp", "Portishead" un citi.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu