Latvija un Zelta maska

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā sācies XIII teātra festivāls Zelta maska, un uz Krievijas galvaspilsētu devusies plaša Latvijas delegācija. Par labāko ārzemju teātra iestudējumu viesizrādēs Krievijā atzīta Alvja Hermaņa un Jaunā Rīgas teātra Garā dzīve.

Uz Krievijas galvaspilsētu jau otro gadu dosies plaša Latvijas delegācija. Festivāla Zelta maska Latvijā konsultatīvās padomes locekļi, preses pārstāvji, teātru darbinieki festivāla Zelta maska ārzemju partneriem un viesiem (festivālu direktoriem, producentiem, menedžeriem, kritiķiem) veidotās programmas Russian Case laikā skatīsies balvai nominētās un spilgtākās 2005./2006. gada sezonas izrādes un atlasīs tos iestudējumus, kas tiks iekļauti festivāla Zelta maska Latvijā 2008. gada programmā.

Festivāla laikā no 30. marta līdz 1. aprīlim Jaunajā manēžā notiks izstāde PRO – Teatr 2007, kurā piedalīsies 88 teātri un teātru festivāli un līdzās Krievijai, Polijai, Somijai, Ķīnai, pirmo reizi starptautiskajā izstādē būs pārstāvēta arī Latvija.

Mūsu valsts stendam dots nosaukums Teātra balva "Spēlmaņu nakts", jo Latvijas Teātra darbinieku savienības rīkotajā skatē piedalās visi Latvijas profesionālie teātri un arī Maskavā šis nosaukums vienos gandrīz visus mūsu valsts teātrus.

Ir sagatavota kopīga Latvijas teātru prezentācija, kurā nepiedalās vien Liepājas teātris (visi tā spēki patlaban veltīti simtās jubilejas organizēšanai), bet atsevišķi sevi prezentēs Latvijas Nacionālā opera, Dailes teātris, Latvijas Nacionālais teātris, Latvijas Leļļu teātris, Valmieras teātris, Rīgas Krievu teātris. Uz starptautisko teātru izstādi PRO – Teatr dodas šo teātru pārstāvji Inga Aizbalte un Natālija Bastina (Rīgas Krievu teātris), Vija Blūzma (Latvijas Leļļu teātris), Regīna Devīte un Agita Mačuka (Valmieras teātris), Liene Jakovļeva (Dailes teātris), Dagne Reinika (Latvijas Nacionālais teātris), Selga Laizane, Ilze Sprancmane, Dace Bula (Latvijas Nacionālā opera). Turklāt 1. aprīlī V. Meierholda Teātra centrā tiks rādīta Nacionālā teātra izrāde Pūt, vējiņi! Gaļinas Poliščukas režijā, bet 3. un 4. aprīlī Mossoveta teātrī – Jaunā Rīgas teātra Garā dzīve. Savukārt 8. aprīlī Maskavā viesosies arī Soņa.

Pagājušā gada festivāla Zelta maska izrāžu izlase šeit būs skatāma jau drīz – maija beigās, kad sāksies festivāls Zelta maska Latvijā. Svarīgi, ka Krievijas profesionālo teātru festivāla Zelta maska norisi Latvijā atbalstījusi Kultūras ministrija. Pamatojoties uz 2002. gada 14. martā noslēgto Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību un 2006. gada 3. decembrī noslēgto Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Krievijas Federācijas Kultūras un masu komunikācijas ministrijas Federālās kultūras un kinematogrāfijas aģentūras sadarbības programmu 2007.– 2009. gadam, ministrija piešķīrusi festivāla rīkotājai SIA Art Forte finansējumu Krievijas profesionālo teātru festivāla Zelta maska norises nodrošināšanai Ls 50 000 apmērā. Jāpiebilst, ka Kultūras ministrija atbalstījusi arī jau minētās Pūt, vējiņi! viesizrādes organizēšanu un Koordinācijas padomes braucienu uz festivālu Zelta maska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu